Pelessos

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Pelessos
Navn Pelessos Tar-Al-Roos
Født År 6 e.S.
Nasjonalitet Althéa
Yrke Hersker
Titler Konge
Spiller Ikke spilt

Arveprins Pelessos av Althéa er den første og eldste av den nye verdens tronarvinger. Han er født i år seks etter Stjernefallet, rundt ni måneder etter at Dronning Kirillia slapp fri fra fangenskap hos Lothbard. Onde tunger har stilt spørsmål om arveprinsens opphav, men althéere ser stygt på alle som våger å antyde at han ikke er Kemeikons sønn.

Påstanden om at Pelessos skulle kunne være avkom av Lothbard har gjort at Pelessos er veldig opptatt av å gjøre det som er riktig til enhver tid.

Pelessos har blitt trent fra barnsben av til å ta over for sin far som konge. Dette har gitt han et sterkt fokus på sine oppgaver som tronarving, diplomat og øverste militære leder.

Pelessos var sterkt knyttet til sin mor og har utviklet en sterk sans for rettferdighet, temperert med en veldig god evne til å se hva som er riktig i sine vurderinger og tolkninger av rettferdighet. Pelessos ble sterkt preget av sin mors bortgang. Det ryktes at Pelessos misliker sin fars frierier.

I år 17 e.S. har Pelessos vært med sin far til Tåkefronten i Sha-Éla. Dette har også satt sitt preg på gutten. Han har blitt overhørt i å sverge ovenfor kommandanten der at, "når han blir konge vil han nedkjempe Tåken for alltid!". Kommandanten skal visstnok ikke helt visst hvordan skulle reagere ovenfor den 11 år gamle arveprinsen.

Pelessos har tre søsken:

  • Tvillingene Prins Areos og Prinsesse Areia, født år 8 e.S
  • Prinsesse Thaeli, nå Dronning av Starvald, født år 10 e.S

Pelessos Livgarde er blitt en meget lojal institusjon, og går nå under navnet Kongsgarden.