Orolan Sokóll

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Orolan Sokóll
Navn Orolan Sokóll
Alias Grøden
Født 18 før Riften
Nasjonalitet Berlocer, malderer
Yrke vertshusvert
Spiller Espen

Presentasjon

Vertshusvert, kjeltring og informasjonshandler.

Har i omtrent ti år drevet vertshuset Visdommens Grøde i Starvald.

Tjente i det som ble den malderiske hær i to år fra umiddelbart etter Riften, fra adelslaget og utover. Var med nordover mot TriChaz, fikk en skade halvveis. Jobbet under Lothbards okkupasjon i ledtog med ulike spioner fra først og fremst Malderia og Siste Linje, men også Althea og Ulymar.

Giftet inn i Sokóllslekten med sin kone Ilia Sokóll for rundt femten år siden. Giftemålet var en del av en fredsavtale etter en feide der hans egen slekt ble mer eller mindre utslettet. Sammen har de to fire barn. En jente er giftet bort, en jente er i Berloc for å giftes, en gutt på vei inn i Hæren og yngstemann er igjen på vertshuset.

Orolan er opptatt av Avtaler, som berlocere og malderere ofte er. Han gir gode avtaler til de han trenger å kunne stole på, og knallharde avtaler på grensen til det urimelige med folk han ikke trenger på lang sikt.

Orolan er svært lite voldelig, men han liker noen ganger å gi inntrykk av noe annet. Både fordi han er macho berlocer og fordi det er bra for forretningene at de riktige folka er litt redde for ham og familien Sokóll.

Ble godkjent av de Kloke i Starvald ved Istvan Stillmyr, omtales som Grøden av mange lokale.


Kjentfolk

Overvekt av røvere, kjeltringer, lyssky kremmere og spioner. Folk som ikke bør nevnes ved navn.