Oppfinnelser fra Andhra Kesh

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Snever.pngSnever: Denne artikkelen er snevrere enn det tittelen skulle tilsi. Legg til flere oppfinnelser! (Om merking av sider)

Etter at kesharene fant det store biblioteket på toppen av Andhra Parvat etter Stjernefallet fikk de plutselig enorme mengder kunnskap og deres praktiske gener slo til. Andrakene finner opp nye teknologiske vidundere til stadighet, selv om ikke alle oppfinnelsene er like gode eller stabile.

Liste over oppfinnelser

Papirdragen festes til en tråd laget av Tau. Dragene flyr ved hjelp av vinden og under Patang Krila har alle kesharer minst en patang i lufta. Tråden er glassert med glassskår og målet under krilaen er å kappe ned de andres drager.
  • Kangri
En liten ovn, laget av metall og trukket med skinn fra en Duma. Denne ovnen bæres ender klærne på magen for ekstra varme når vinteren raser som verst. Dette er en meget gammel oppfinnelse.
  • Jordskred- og skjelv-måler
Denne fine inrettningen består av flere kuler som holdes oppe av små holdere. Om kulene faller ned fra sine holdere er det fare for skred eller skjelv. Kulene har forskjellig størresler og antallet og kuler som faller ned gir et inntrykk av hvor kraftig eller nært skredet er.
  • Fyrtøy
Et bærbart fyrtøy i en metallbeholder. (En enkel lighter.) OBS: Må se kul ut for å tas med i spill. Zippo holder ikke.
Ett krypteringsapparat. For å hemmeligholde tekst. Kan minne om "Caesar cipher / Vigenère cipher" (check google.com) men med spesialtegn i tillegg.