Oda

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Oda er en sjenert og innesluttet jente, som har vanskelig for å uttrykke seg. Hun er dypt patriotisk ovenfor Malderia. Det er blant annet denne patriotismen som drev henne inn i hæren for tre år siden (Arans hus 03). Hun er opprinnelig fra området rundt Arans vertshus og kjenner folkene på stedet der. Oppdratt av sin bestefar, etter at faren og broren vervet seg i hæren like etter at moren hennes døde i barsel. Dette bærer hun preg av; blant annet har hun alltid gått i bukser, til manges forskrekkelse. Bestefaren døde vinteren for fire år siden, så fra da var Oda alene.
På Arans hus har hun vært innom siden hun bare var jentungen sammen med bestefaren, så lokalfolk vet nok hvem hun er. På Arans hus har hun også møtt andre reisende, blant annet har hun møtt krigere som har kjempet i tåka, og derfor ønsket hun ikke å reise dit når hun skulle inn i hæren. Hun dro heller ned mot hovedstaden for å verve seg i speidertroppen for å sloss mot Kiltan. –I teorien burde dette gå bra, da hun hadde med brev fra Ridder Aran som anbefalte henne for denne troppen, nettopp for ikke å bli sent til tåka.

Da Oda kom tilbake til Arans hus og hjemlige trakter på sykeperm et år senere var det ikke fra Kiltans grenser som speider, men fra Kastarundt sammen med tre andre soldater fra samme tropp. Hun snakket ikke noe særlig om hvorfor hun ikke var i speidertroppen eller hvorfor hun ikke var ved Kiltan, men brukte disse dagen på perm ved å trene med sine soldatvenner, snakke med gamle kjente, drikke øl og kose seg. Hun var tydelig stolt av å gjøre en innsats for Malderia, men ingen i troppen ønsket å gå særlig i detalj på hva de faktisk opplevde under Førstesersjant Zanters ledelse i Kastarundt. Oda, med sine venner dro tilbake til fronten etter å hatt noen dager på perm.

Selv om Oda ikke liker å snakke når mange hører på, og stokker ordene, så er det noen ting som provoserer henne til å gjøre nettopp dette. F.eks. hvis noen snakker nedlatende om Malderia. (blant annet)

Oda ser svært opp til Aran, og alle på vertshuset, men det er Gwenya hun føler hun står nærmest.

Oda er blitt spilt at Aina på Arans Hus 03 og 04.