Ochtendzwaard

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)
Solspiralen representerer Debans evige syklus

Ochtendzwaard - Morgenens Sverd - er ei lite kjent gruppe av våpenføre, debantro kvinner og menn fra flere land. De fleste er kiltanere som har brutt med den pasifistiske debankirka, men det eneste kriteriet for å være med er viljen og evnen til å vie og ofre livet sitt til å være Debans krigere mot mørket i verden. I det gamle Ciran var Ochtendzwaard navnet på en ridderorden viet til bekjempelse av skrømt og mørkevesener.

Organisasjonen har et utbredt nettverk i forhold til sin størrelse, og har støtte både fra Hus Ceelhuyden i Kiltan og fra Grev Krino av Aaldenberg i Uder-Hopfen.

Religion og seremonier

De enkelte medlemmene av Ochtendzwaard er alle personlig religiøse, og har sine egne små ritualer og tolkninger. De godtar intet religiøst overhode eller mellomledd mellom seg selv og Deban, men står gjerne sammen i bønn og seremonier.

Den ene overbevisningen som binder dem sammen er at Debans Lys er og har alltid vært menneskehetens fremste våpen og beskyttelse mot Mørket, og kiltanerne blant dem skammer seg over feigheten og dobbeltmoralen i den kiltanske debankirka.

Det er ikke først og fremst gjennom ritualer og høytider de ærer sin gud, men gjennom de gjerninger de gjør i hans navn. I tillegg reiser de fleste av dem mye, og da er det grenser for hvor storslåtte seremonier man kan gjennomføre. Men et visst minimumsnivå finnes, og det er vanlig å hilse solen med en bønn om morgen og kveld:

Vi stiger inn i ditt Lys.
Vi, dine krigere
Vi som bringer ditt Lys til Mørket.
Gjør du dine fiender synlige for oss.
Lån du styrke til våre sverd, at vi kan fordrive det onde.
Når Natten kommer, gi oss å bære ditt Lys i våre hjerter
til Morgenen.

Kjente medlemmer