Ny-Opher

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Ny-Opher er en av de fire store byene i Ulymar. Innbyggerne består for det aller meste av tidligere ophrinske flyktninger. Dronning Mahela er byens høye beskytter, i det minste uoffisielt.

Historie

Under felttoget mot Lothbard var det mange som så seg nødt til å flykte. Sørover ble de primært tatt i mot av Althéa og Malderia, nordover i hovedsak av Ulymar, selv om noen også dro videre til Zantropia. I Ulymar valgte kongen å opprette en flyktningeleir i en by, som hadde stått ubebodd siden Stjernefallet. Denne ble døpt Ny-Opher, fordi det var så godt som bare ophrinere som bosatte seg her.

Generell informasjon

Byen var sterkt preget av omveltingen, med hus som manglet en vegg eller to, veier som brått sluttet, en bro som stanset halvveis over elven og liknende. Men flyktningene var arbeidsføre folk, og de satte raskt i gang med gjenoppbygging og utbedring. Det tok ikke lang tid før byen igjen var godt beboelig, og med tiden ble den også utvidet. Da felttoget nærmet seg slutten var det omtrent 3000 fastboende innbyggere der.

Så, etter at krigen var offisielt over, måtte man avgjøre hva fremtiden til Ny-Opher skulle bli. Innbyggerne selv ønsket å bli der de var, i så stor grad at de etterlyste når og hvordan de skulle betale skatt. Den trinasjonale allianse avgjorde i fredspakten at Ny-Opher kunne anerkjennes som en ulymarsk by dersom tronen aksepterte dette, noe kongen også gjorde.

I dag er Ny-Opher en aktiv by midtveis mellom Eolan og Sargos, og nyter godt av handelsruten nordover. Kulturmessig er den fremdeles sterkt påvirket av Ophrien, selv om den langsomme ulymarske kulturrevolusjonen også gjør sitt inntog her.

Se også