Nummer 4

Fra VeiskilleWiki
(Omdirigert fra Nummer fire)
Hopp til navigering Hopp til søk
Snever.pngSnever: Denne artikkelen er snevrere enn det tittelen skulle tilsi. Her kan man skrive mer, hvem som driver stedet, besøkende, magikerkongressen osv. (Om merking av sider)

Vertshuset Nummer 4 ligger rett ved Haljienes vann, et stykke sør for Kroam by. Det var her Fyrst Karinov samlet sine lensherrer og en hel del andre i dagene før Stjernefallet. Novaia Kyrth, Kyrthanims beskyttede sted i Løgnens Rike, ligger rett i nærheten. Staben som arbeidet ved vertshuset, utgjorde kjernen i en motstandsgruppe mot fyrsten. Nona arbeidet her i fem år før Stjernefallet, og Haljiene bodde her med sine to barn, Ysmak og Sarina.

Vertshusets noe spesielle navn kommer ikke, som noen tror, av at alle vertshus i Kroam er nummererte, så de skal være lette å finne på kartet. Tallnavnet kommer snarere av at dette er det fjerde vertshuset som står på samme sted.

I dag

I dag ser staben slik ut:

...samt noen andre ved behov.

Vertshuset er også blitt et samlepunkt for en stadig voksende gruppe metafysikere, som hvert fjerde år kommer sammen for å diskutere nye og gamle hendelser.

Se også