Nathaniel Thiry

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Nathaniel Thiry
Navn Nathaniel Thiry
Født 50 f.S.
Nasjonalitet Uder-Hopfer
Yrke Embedsadel, landet Ridder, Riksrådsmedlem
Titler Ridder
Død 20 e.S.
Spilt på A day in the court of (2012)
Spiller Thomas Malterudbakken

Bakgrunn

Nathaniel Thiry var en landet ridder fra Uder-Hopfen. Han var muligens Hertugdømmets eldste levende mann en periode, med en alder på 70. Han var medlem av (Riksrådet), som Skattemester. Han innehadde denne tittelen både under den nåværende Hertugen, og dennes far før ham. Før det var han ansatt i Hertugdømmets amdinistrasjon.

Etter Stjernefallet hjalp han den gamle Hertugen, Cornelis van Uder med å stable Hertugdømmet på beina igjen. Dessverre dukket Lothbard opp og satte en stopper for gjenoppbyggningen. I den påfølgende, korte, krigen, ble Hertugen drept og Nathaniel tatt til fange. Senere ble han reddet av Broderskapet, og tilbrakte resten av krigen med den nye hertugen, Wilbert van Uder. Siden frigjøringen innehadde han igjen sin gamle post som skattemester i Riksrådet, der han prøvde å få igjennom sin egen agenda ved å spille de to andre fraksjonene opp mot hverandre.

A day in the court of

Klarte i løpet av denne dagen å få igjennom et forslag om at Gråbergene skulle omdannes til Krongods, og at inntektene fra gruvedrift der skulle brukes til å bygge en kronborg, for å beskytte karavaneveien. Han var også med på å innsette Jannik Veldhuizen som Borgherre, og omdannet dermed store deler av Tornegarden til en nasjonal hær for Uder-Hopfen. Dette løste på lang vei Hertugdømmets finansielle problemer.

I oppstyret rundt krigserklæringen mot Starvald var han med på å sikre støtte til krigen fra Hakka og hans menn.

Alt dette viste seg derimot å være for mye for den gamle mannen, og idet Hertugen erklærte at man skulle ri ut i strid, erklærte Nathaniel sin fulle støtte til Wilbert og sin urokkelige tro på at Uder-Hopfen ville seire. Deretter tok han seg til brystet og falt død om.

Ettermæle

Blant Nathaniels papirer fant man etter hans død to dokumenter:

  1. Et dokument der han støtter Greven av Auke i dennes forslag om å bruke den tradisjonsrike "Erkehertug"-tittelen, fremfor den av andre foretrukne "Konge"-tittelen. FORUTSATT at Greven innen 2 år går med på å skrive en ny, egen lov for Uder-Hopfen.
  2. Et testamente. Nathaniel, selv en lidenskapelig dystritt entusiast, testamenterte sitt gods og sin formue til den noget fattige Ridder Garibald Armthal, tilfeldigvis også arving til greveskapet Thiere.