Monarkas livgarde

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

I løgnens rike ble en rekke tilfeldig valgte mennesker underlagt Fyrst Karinov og måtte tjene Løgnen som grusomme vektere i natten. Dette skjedde uten deres viten. Vekterne handlet som om deres tanke var en.

Etter stjernefallet hadde disse menneskene fremdeles noen magiske evner, men nå var viljen deres egen. Ridder Lukas av Malrids sirkel oppsøkte hver og en av dem for å gi dem valget om de ville tjene landet eller la være å bruke sine evner. De som ville tjene landet ble ansatt ved hoffet og vokter nå Monarka og loven. De har fått navnet Monarkas Livgarde.

De opprinnelige vekterne var både kvinner og menn, men etter at de ble Monarkas livgarde har kvinnene i større og større grad overtatt. Mennene viste seg å takle de resterende evnene dårligere enn kvinnene. Mange av dem ble gale og ustabile, og over tid har de fleste mannlige vektere blitt degraderte eller permitterte. De farlige blir henrettet for å beskytte landet mot dem.

Livgardens hovedoppgave er å beskytte Monarka og Kroam. Livgarden brukes som vektere, en del av dem i sivil. De har en mystisk evne til å tilkalle hverandre når det er behov. Livgarden har blant annet en viktig rolle som offiserskorps og meldingsnettverk ved Kroams front mot tåka.

Livgarden handler fremdeles som om deres tanke er en, og det finnes mange rykter og teorier om hvordan dette foregår.