Mikan Løvvoll

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Mikan Løvvoll
Navn Mikan Løvvoll
Født År 9 før stjernefallet
Nasjonalitet Malderia
Yrke Strek og Sarini-kultist
Spilt på Legender
Spiller Sverre Midthjell

Mikan Løvvoll er en overbevist Sarini-kultist og aktiv Strek i Siste Linje, og forsøker etter beste evne å forene sin lojalitet til det han ser på som de to viktigste kreftene for det gode i verden, Sarini og Malderia. Han er en slu agent og etter hvert en temmelig fanatisk motstander av mørket, og villig til å bruke ethvert virkemiddel for å bekjempe det.

Historie

Mikan ble født inn i en velstående handelsfamilie i Malderon, men mistet hele familien i Stjernefallet som 9-åring, og endte som gategutt.

Mikan ble vervet til Siste Linje som 12-åring der han hang på gata i Øst-Elron i Malderon by. Ved blodnatta stod han på Ravnak Skuggedals side og er nå en del av den “sanne” Siste Linje. Han ble bedt om å oppsøke og infiltrere Sarini sine rekker. Han fant henne i år 17. i det hun ventet på grensen til Malderia på vei til Ridder Aran, og ble akseptert inn i Sarinis sirkel etter å ha konfrontert en medbrakt tilbeder av mørket i Sarinis påsyn. I sin tid på reise med Sarini ble han en overbevist troende på henne, uten at han av den grunn sluttet å være lojal til Skuggedal.

Mikan stod ved Sarinis side under Svartnatta, og ble etter dette igjen i Althéa for å gjøre hennes verk der.

I år 19 var han tilstede på Tilfeldighetens slette i Yl-Taran da kong Eols krone dukket opp (laiven Legender), sammen med et følge av Sarini-kultister.

Etter disse hendelsene, når sirkelen ble brutt, har Mikan reist for å oppsøke Sarini på ny.

Magisk evne

Som del av Sarinis sirkel er Mikan i stand til å fjerne alle følelser fra sitt sinn, og bli ute av stand til å føle verken frykt, glede, sinne, sult, smerte eller noe annet. Dette er blant annet et nyttig våpen mot mørket, men er et tveegget sverd, og han er ute av stand til å skru denne evnen av. Han er derfor avhengig av Yrla Årosdatter for å få følelsene tilbake.

Relasjoner

  • Hira Blåsjø, strek han samarbeidet med under Legender.
  • Voral Myrkstrøm, malderer han utnyttet for sine mål under Legender.
  • Algar Snefall, Sebk-kultist feilaktig henrettet som følger av Mørket, senere gjenoppstått.
  • Aysun Tengara, med-Sarinist og reisefelle i Althéa, med en mildere disposisjon. Han anser hennes svakhet som hovedgrunnen til at Sarinis sirkel feilet.
  • Yrla Årosdatter, med-Sarinist og reisefelle i Althéa. Den eneste som kan få ham til å føle igjen etter at han har brukt sin magiske evne.
  • Castus Wren, med-Sarinist.
  • Cassia Sil-Opia, leder for Sarinis sirkel. Den eneste som er like kompromissløs som Mikan.

Spiller og opptredener

Mikan Løvvoll ble spilt av Sverre MidthjellLegender