Metafysisk midtsommer

Fra VeiskilleWiki
(Omdirigert fra Metafysisk Midtsommer)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 16 etter Stjernefallet


Metafysisk midtsommer er en laiv som kommer til å gå av stablen 3.-6. august, 2006. Arrangører er Benedikte Berg, Erling Rognli og Trine Lise Lindahl. Den foregår ved Vertshuset Nummer fire, i Kroam. Det er Stjernefallsnatten i år 16.

Visjon

(Fra invitasjon sendt ut til potensielle spillere)

METAFYSISK MIDTSOMMER

Magikere og mosefolk på skapelsens ground zero

De kommer langveisfra. Menn og kvinner med innsikter og kunnskaper den gemene hop knapt aner at eksisterer. Hver fjerde midtsommer samles de her i noen dager og diskuterer sitt dype fag. Reisen er farefull og lang, men når man skal drøfte hvordan verden er blitt kan man ikke legge møtet til noe annet sted. Det var her det skjedde. Det var her alt foregikk, de sommerdagene da Stjernen falt og ingenting forble som det var.

Metafysikk kaller de faget sitt, læren om det som ligger bakenfor verden. De er filosofer, tidligere magikere, prester, vitenskapsfolk, astronomer og matematikere. De undersøker verden med kritisk blikk, og forfatter bøker i mange bind om obskure og underlige temaer. De sitter i sitt lønnkammer og skriver lange brev til hverandre, kjemper åndskamper gjennom nedtegnede argumenter. De vil forstå den nye verden; fange dens essens i sine teorier og hypoteser.

Men det finnes magi i verden som ikke kan fanges i en læresetning. Som ikke kan skrives ned i noen bok. Den man ikke kan snakke om, bare være. Det de lærde sjelden ser, og aldri forstår, er magien i rot og bekk. I stein og mose. I lyst og latter. Skogens barn har ikke forlatt verden, selv om den nye verdens vise sjelden ser de som lever i alt mennesket ikke har skapt. Der ute i sommernatten danser Trussels barn i lysningene; de feirer sitt evige nå. Hverken gamle eller unge, dumme eller kloke; magien de vever er allikevel sterkere enn noe tankespinn. Foreløpig.

Hva vil vi?

Vi vil lage en laiv som gjenoppdager og fornyer de magiske, mystiske og mytologiske aspektene i verden. Vi vil ha en laiv som presenterer og utvikler forskjellige tanker om hvordan Veiskille-verdenen henger sammen. Vi vil at spillerne skal få se dette fra to vinkler. Den første delen av laiven kommer til å være en akademisk konferanse om metafysikk. Mot slutten av laiven forlater vi våre roller som lærde og trer inn i rollene som de underjordiske på stedet, og fester i skogen på underjordisk vis mens vi diskuterer disse underlige menneskene. På denne måten ønsker vi å vise både den gamle og den nye tiden, og gjennom dette gi spillerne en historisk forståelse av den nåtiden Veiskillelaivene utspiller seg i. Laiven vil:

  • Ikke ha grupperinger eller metafysisk mektige roller. Ingen verdensmektigstemagikere denne gangen.
  • Være full av referanser, til Løgnens Rike, til populærkultur, til laivmiljøet og til akademia.
  • Forsøke å være alvorlig og mytisk og tullete og ironisk på samme tid.
  • Spenne fra elementærpartikkelteorier og kosmologisk konstruktivisme til eledynsk pornopolka (?) og kastanjekastkonkurranser.

Hva krever vi av deg?

Vi krever at du vil være med på akkurat denne laiven, og enda viktigere, på begge deler av den. De er like viktige begge to. Vi krever at du forbereder en programpost til konferansen. Vi krever at du bidrar i forhold til å skape begge rollene dine. Vi krever at du skaffer deg de kunnskapene om settingen som er nødvendige for å spille. Vi krever at du skjønner greia, og er med på å skape og definere den videre.

Praktisk informasjon

Spillet vil foregå på Mustadkroken/Mustadbu, en turistforeningshytte i nærheten av Sollihøgda. Det er ca. en halv time å gå fra veien og inn til hytta. Dette bør du tenke på når du skal pakke til laiven.

Alle må medbringe sengetøy eller lakenpose. Det er dyner og puter til de fleste. Vi vil gi beskjed om hvem som må ta med ekstra soveutstyr.

Alle må også ha med en kopp til Underjordiskrollen sin.

Laivstart og -slutt

Vi starter laiven når vi våkner fredag morgen. Laiven avsluttes på et eller annet tidspunkt natt til søndag. Vi har hytta fra kl. 14.00 på torsdag og ønsker at folk kommer så snart som mulig etter dette. Det seneste folk bør komme, er med den busen som går 18.00 fra Bussterminalen Grønland. Søndag bruker vi til å rydde. Folk kan dra når vi er ferdige med å rydde og alt er båret ut til veien.

Veibeskrivelse

Med buss: TIMEkspressen nr 4/171 til Hønefoss går fra Oslo bussterminal hver hele time på torsdagen. Ta denne til stoppet Solbakken, som er før Sollihøgda. Følg bakken et lite stykke oppover, inntil du får Niskinnveien på høyre hånd. Den skal du inn, og følge til du kommer til en kryssende blåløype merket med Mustadkroken. Følg skiltet, blåløypa går rett inn til hytta.

Med bil: Følg E16 møt Hønefoss til bakken opp mot Sollihøgda. På høyre hånd får du Niskinnveien. Har du kjørt til Sollihøgda turistkafe har du kjørt for langt. Man kan kjøre et lite stykke innover Niskinnveien for å dumpe bagasje. Det er imidlertid forbudt å kjøre helt inn til stien, og vi ber om at dette respekteres. Biler må parkeres Ved skytebanen i Niskinnveien. Dersom du planlegger å kjøre og ha bilen parkert gjennom laiven, ber vi om at du sier fra på forhånd, samt at du ringer oss i det du drar hjemmefra.

Betalingsinformasjon

Deltageravgiften er på 450,- kroner. Dette dekker mat, te, kaffe og saft, drikke og snæks på festen lørdag kveld, halematerialer og en skinninnbundet bok rollen kan skrive sine lure teorier i, samt notere underveis.

Arbeidsroller er gratis.

Pengene kan betales inn til kontonummer 1201 04 43723 innen 10. juli. Dersom dette er vanskelig pga kort varsel, ta kontakt med oss, så finner vi en løsning.

Haleworkshops

Vi avholder en workshop to ganger, slik at alle kan få det med seg. Datoene er satt til 23. og 30. juli, klokka 12.00. Vi regner med å holde på i seks timer.

Vi holder hus i Grønnland Torg Barnehage. Adressen er Smalgangen 22. Ved porten er det en koderingeklokke, der trykker dere 5555 og på bjellesymbolet, så åpner vi. Smalgangen er gågata på Grønland.

Obs: til de som kjører bil: Det er svært få parkeringsplasser i området uten om dyre parkeringshus.

Vi vil jobbe med dramaøvelser for å finne det fysiske uttrykket til den underjordiske rollen. I tillegg skal vi lage haler. Vi ønsker at samtlige underjordiske roller har en hale. Dette er blant annet for å markere skiftet av roller. Ellers er det en glimrende anledning til å møte medspillere og arrangører.

Om overgangen mellom de to delene av laiven

Vi jobber med denne overgangen. Vi ser for oss en ritualisert sekvens. Kostymeskift skjer som en del av dette. Vi kommer til å kjøre en gjennomgang før laivstart, slik at alle vet hvordan dette skal gjennomføres. Det kommer til å foregå utendørs.

Romfordeling

Nå har vi i anstendighetens navn fordelt spillere på rommene, slik at det ikke blir noe styr når vi kommer opp. Husk hvilket romnummer du skal ligge på, så står nummeret på døra til rommet.

Rom 1: Asbjørn, Stein, Anders, Kristian

Rom 2: Ingrid, Elin, Inga, Solveig

Rom 3: Arvid, Aksel, Morten, Tor Kjetil

Rom 4: Hilde, Cathrine,

Rom 5: Thomas, Hanso, Glenn

Rom 6: Anna, Linda

Rom 7: Espen, Guri, Marie

Rom 8: Erling, Trine, Benedikte

Kostymer

Kostymestilen i Veiskilleverdenen er generisk fantasy/middelalder. Enkelte deler av verden har noe definerte klesskikker. Ta kontakt hvis du lurer på om dette gjelder rollen din. Vi legger imidlertid ikke veldig vekt på dette ved denne anledningen.

Vi har rimelig lave krav til kostymer på denne laiven. Det er imidlertid et par ting man må tenke på. Overgangen mellom de to delene av laiven, og dermed de to rollene, vil gå raskt og skje i offentlighet. Man bør ha en del av kostymet som er definerende for den første rollen, som kan tas av, og en del av kostymet som er definerende for den andre rollen, som kan tas på. Foruten dette kan grunnkostymet gjerne være nøytralt nok til å brukes til begge roller. Husk at når vi går over til den underjordiske delen av laiven vil det være kveld og natt. Det kan derfor være en fordel at dette kostymet er litt stort og varmt, og kan tas utenpå det man har fra før. Det vil være et stort bål til stede, så man bør unngå materialer som lett tar fyr.

Mat og drikke

Det blir servert tre måltider hver dag, samt frokost og rester på søndag. Meld fra til oss dersom du har noen matallergier. Kaffe, te og saft vil være tilgjengelig hele veien. Det vil være mulig å kjøpe alkohol på vertshuset. På underjordiskfesten på lørdag kveld serverer vi alkoholholdig og ikkealkoholholdig drikke og snacks. Dette er inkludert i deltageravgiften.

Meny: Frokost: Havregrøt med godsaker til

Lunsj: Nybakt brød og ommelett, ost og pølse.

Middag fredag: Oksesteik Middag lørdag: hjortergryte

Dersom det finnes alergikere der ut så MÅ dere gi beskjed.

Helse

Dersom noen av deltagerne har sykdommer vi bør vite om, må dere melde fra om dette. Husk å ta med nok medisiner.

Det er mye huggorm rundt hytta. Folk som er allergiske må sørge for å ta forhåndsregler. Det er også mye mygg i området, så husk myggmiddel og eventuell kløestillende midler. Og solkrem, for vi har bestilt godvær ;)

Kontakt

Dere kan ta kontakt på trine_l_l at yahoo dot com eller ringe 92065145 for å få tak i Trine

Sider på Wikien det er lurt å se på

Settinga

Magi

Mytiske vesener og underjordiske

Roller

Mennesker

Underjordiske

Kjente personer

Annet snask