Mayati

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Mayati
Navn Mayati
Født 22 f.S.
Nasjonalitet Logarisk
Yrke Gårdbruker
Titler Borger av Logaryen
Spilt på Legender - når gud og hvermann møtes
Spiller Sunniva

Presentasjon

Mayati er mor, kone, borger av Logaryen og gårdbruker. Hun fungerer som lokalsamfunnets moralske vokter. Hun er skeptisk til folk utenifra, men hjertevarm mot alle i lokalsamfunnet.

Verdier

Mayati kjenner på et dypt savn, et desperat savn etter det samfunnet som hun var en del av før stjernefallet. Det nye lokalsamfunnet er det eneste som er igjen av dette glemte samfunnet og et av hennes fremste mål her i livet er å gjøre lokalsamfunnet mest mulig likt dette samfunnet. Men hun mener at det er menneskene og ikke bygningene (de er jo tross alt bygget etter stjernefallet!) som utgjør samfunnet. Hun setter derfor trofasthet og lojalitet mot andre samfunnsmedlemmer høyest. Bygge og bevare er også bra, men bygging er først og fremst et virkemiddel for å bevare den gamle kulturen. Personlig frihet er en fin ting, men må ikke komme i veien for bevaring eller gjenninnhenting av den gamle kulturen.

Bakgrunn

Mayati dukket opp sammen med sin kjære Aloros og sin vesle datter Tanitha etter stjernefallet, og dere satte straks i gang med å få gjort ting. Mayati lurte på om hun hadde vært pottemaker før, men nå var det mer grunnleggende ferdigheter som krevdes - som Ibbizin heldigvis innehadde i stor grad. Hun følte en særdeles sterk tilknytning til dette stedet, både kulturelt og fordi hun hadde vært med å bygge opp det samfunnet - hun var rett og slett stolt av det. Derfor var hun ekstra skeptisk til at noen utenfra skulle komme å påvirke dem, korrumpere dem, eller noe slikt.

Da bud kom fra Irkalla om at det var fremmedfolk på vei satte Mayati og Aloros ut, og lot Tanitha bli på gården. Mayati ville helst ikke at Tanitha skulle utsettes for fremmed impulser, og ville at Tanitha skulle være trygg om de fremmede hadde vondt i gjære.