Mawia

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Mawia
Navn Awiam
Alias Mawia (blant mennesker)
Født Stjernefallet(stjernefallsnatten)
Nasjonalitet Alv
Spilt på Legender - Når gud og hvermann møtes
Spiller Angelica

Mawia er en alv av fiskenes tegn som ble skapt på stjernefallsnatten og vokst opp blant mennesker, i området Yl-Taran i dyp isolasjon med resten av "sin" lille landsby.

Mawia ble til midt imellom to tider, og er sannsynligvis den yngste alven i verdenen. Hun ble ikke gal da sangen sluttet og Mawia har fri vilje, men føler ofte en lengsel etter noe større enn seg selv.

Hun uttrykker seg helst gjennom sang og i den finnes sterk magi.

Historie

I det den siste tonen i den gamle sangen tonte ut ble Mawia til. Det var og da guden Edenyan nektet å ta valget ved stjernefallet, og dette fikk store konsekvenser for flere enn ham selv. Siden glemselens tegn var Edenyans svakhet, og båndet til byen hans var såpass sterkt, førte det til at både han og byen ble glemt - av nesten alle. Og ut av denne glemselen/hemmeligheten ble en alv av fiskenes tegn født : Mawia (eller Awiam som hun egentlig heter)

Hun hadde kun en ting som skaperen hadde gitt henne i oppgave: Det var å ta en boks (med kronen til Eol) og gi den til noen som var rene av hjertet. Ettersom Mawia ikke hadde noen andre oppgaver eller noen annen "mening med livet", utøvde hun sin frie vilje etter endt oppdrag og valgte å reise tilbake til de bybeboerne som nå gikk forvirrede rundt i skogen. (Tidligere beboere fra byen til Edenyan), disse føltes litt ut som "hennes" mennesker.

Hun sang glemsel på et eldre ektepar som bodde litt for seg selv, og utga seg for å være datteren deres. De ble litt merkelige i hodet av å glemme så mye som hun utsatte dem for, og på denne måten lærte Mawia seg begrensning når det kom til å "ordne" i menneskers hukommelse. Hun sang glemsel på folk kun når det var nødvendig. For eksempel da de ble opprørte for at hun aldri forandret seg, (ikke ble eldre), så ørene hennes, eller hun gjorde noe ekstremt uvanlig. (Som å bære store tømmerstokker alene eller knekke nakken på en hjort). Ellers fikk hun et slags "eierskaps"-forhold til "menneskene sine" og hun beskyttet dem fra de ting hun oppfattet som farer. Ellers forvirret/skremte hun folk med merkelig informasjon om seg selv. Som da det kom ut at hun hadde en ulv hjemme hos seg selv.

Hun ble sjokkert (men ekstatisk) da hun møtte halv-alven Ouenus, som var hennes første møte med noen som lignet litt på seg selv. Som ung (og uvitende alv) hadde hun ikke noen foruttatte meninger om halv-alver så hun var veldig positiv og respektfull.

Ønsker og interesser

  • Mawia har aldri sett en annen alv og ønsker sterkt å møte noen.
  • Nesten like sterkt ønsker hun å møte en drage: Hun har drømt om en og føler en merkelig tiltrekning til disse.
  • Sang er den beste form for uttrykk, følelse og magi.
  • ELSKER naturlig nok hemmeligheter, skal du få en av henne må du bytte!

Nære relasjoner

Hun var kjent for å være en (uvanlig) god jeger. Hun fikk et godt forhold til Shelardi (Ardi), som hun ofte var på jakt med. Hun kom inn til byen kun innimellom og menneskene trodde hun hadde nok med å ta vare på sine senile foreldre. Hun følte ikke at så mange var på hennes "nivå" og savnet et fellesskap av likeverdige, men av "menneskene sine" hadde hun ganske mye respekt for Ninurta og Irkalla. (Sistnevnte syntes Mawia også veldig synd på og ønsket å hjelpe litt ekstra).

Ellers følte hun slektskap til Skratt og Elka (underjordiske) som bodde ved landsbyen. Hun gjorde mye for å holde dem trygge når hun trodde de var i fare. Hun ble også glad hver gang Latter kom til byen og egget han gjerne til ugagn.


Opprivingen

Etter at Shelardi "døde" og Edenyan kom tilbake mistet Mawia all respekt og kjærlighet til denne "nye" som dukket opp og trakk seg vekk fra alle "menneskene sine". (Gjorde ikke noe større inntrykk på henne at Edenyan senere ble drept av Ninurta. Shelardi var allerede død for henne). Det hjalp ikke at hemmeligheten (hun var skapt av) ble avslørt for mange, og dermed gjorde henne litt svakere en stund. Båndet til byen ble ytterligere svekket da byen ytret ønske om å ødelegge skogene rundt seg, slå seg sammen med andre utenforstående statsmakter etc.

Mawia har nå reist fra stedet hun har vokst opp og forlatt de menneskene hun før syntes var "sine".

Mawia ble til ved: Legender - når gud og hvermann møtes og spilt av Angelica