Marinus

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Ett av Kiltans yngste Hertugdømmer.

(Ingen spesiell uttale.)

Styres av Hertug Luca Marino, som ble innsatt som øverste kommanderende for området. Det mistenkes at dette var et maktbytte, der Luca underkastet seg Kiltans adel i bytte mot offisiell militær støtte fra Kong Wahlraaven.

Ytterst ute på den nakne ø, lengst mot øst, har Marinus blitt et lite og ungt samfunn;

  • Før Stjernefallet hadde ingen hørt om øya, men i ukene og månedene etter fant folket på denne øya rester av flere bygningstyper i flere byggestiler, både gamle og nye, fra de fleste kulturer over den kjente verden. I bygningene bodde mennesker fra de samme kulturene, som plutselig måtte kjempe mot elementene på helt nye måter. Mange misslyktes og forsvant. Andre overlevde, men valgte likevel å forlate øya i søken etter sine opphav.
  • Men de som har blitt igjen utgjør nå lite befolket et samfunn, men med et godt livsgrunnlag primært basert på hva havet kan gi dem. Ett av godene fra havet var et knippe slitne Ciranske fregatter, som de gjorde sjødyktige og benyttet i flere små trefninger mot pirater. Dette gjorde dem interessante for Kiltan.

Hus Ceelhuydens Kaptein Tryuff av Nimbregat Deuss rapporterte inn trefninger langs østkysten av Kiltan til sin overordnede og hjulene begynte å spinne. 11 år etter Stjernefallet ble Marinus innlemmet i Kiltan.

De utallige kulturene som utgjør kjernen av Marinus' innbyggere gjør stedet til en smeltedigel. Det forekommer uenigheter mellom beboere, men konfliktene løses i de aller fleste tilfeller på fredelig vis. Siden Marinus er en slik kulturell smeltedigel har den blitt ett lite mekka for kunstnere som ønsker å studere bygningskunst og arkitektur.

I dag er dette brokede samfunnet en underlig subkultur i Kiltan, uten reelle kulturelle røtter til Ciran, hvis leder ble gitt Hertugs tittel for å ha lov til å forsvare Kiltans østkyst. Dette ble ikke formalisert før etter at Fundamentet var ferdig.

Huset har imponert alle med sin sjødyktighet. Det ryktes til og med at de faktisk har lykkes i å sende handelsskuter så langt nord som Zantropia.

Dette Hertugdømmet har kun strategisk verdi for Kiltan, og har derfor ingen andre adelshus underlagt seg.