Marijn Garrabrant

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Før stjernefallet hadde mange Ciranere hørt om yrkessoldat og krihgshelt Garrabrant fra Uder-Hopfen. Han var kjent for sin iskalde ro og sine uvanlig velutviklede kampevner. I over 20 år kjempet han i de store krigene mellom Malderia og Ciran, og fikk sitt ridderslag i felten av baron Gerolt van Waerwijk av Ranshöog. Det var i felten han møtte sin senere følgesvenn, daværende ridder Marinius van der Hoek. Marinius var svært ung, men ivrig da han ble sendt til fronten, og Marijn tok ham under sine vinger.

Så kom tåka.

Da den letta befant Marijn seg sammen med Marinius og et par av sine medsoldater og ble overrumplet av vantro blikk og noen aggressive "Hva i Debans navn gjør du her?". Marijn ble svært forvirra og tok tak i Marinius... da han la merke til sine nye, slanke ungpikehender.

Det tok noen år å venne seg til en ny tilværelse i kvinnekropp, og det var slett ikke uproblematisk. Men Marinius hadde forstått at det faktisk var den store krigeren, og nå var det den unge ridderen, og senere baronen, som tok seg av Marijn og sørget for å la ham beholde en viss integritet. Da de to omsider fant tilbake til Uder-Hopfen og Greven av Auke begynte å organisere en motstandsbevegelse mot Lothbard der, gjorde Marinius Marijn til sin væpner på livstid.

Marijn er trofast mot hertugen og mot Marinius, selv om hans syn kan være litt konservativt, særlig når det gjelder handel. (Han er jo tross alt en gammel mann.) Det er ikke alle, men en god del, ved hoffet som har latt seg overbevise om Marijns identitet. Og noen har hørt det hviskes i krokene om at han leter iherdig etter et middel som kan stoppe det månedlige...

Venner og kjente

Marijn er for øyeblikket en del av den utsendingen Wilbert van Uder har sendt sørover for å lære om kultur og utforske Malderia og Kiltan. Følget er ledet av Marinius van der Hoek, ledsaget av Gijslbert Quasten og Hilka . Han er også kjent med mange andre knyttet til hoffet i Uder, deriblant Greven av Auke, Horats den fagre, Balthazar, Thaleus og Wilberts svært innflytelsesrike tante Agatha van Uder

Spiller og opptredener

Marijn er spilt av Elin NArans hus (2008)