Mali Osplin

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Mali Osplin
Navn Mali Osplin
Født År 8 før stjernefallet
Nasjonalitet Starvald
Yrke soldat, gårdsarbeider
Spilt på Vertshuset Grøden
Spiller Trude Johansen

Mali Osplin har vokst opp på et typisk småbruk i Flint, Starvald. Med noen kyr, en gris, grønsaksåker og en litt for stor familie i forhold til hva gården ved ospelunden gir å leve av var det ikke altid like lett. Som yngste barn i en søskenflokk på 7 var det forventet at hun skulle finne seg jobb og næring et annet sted, men samtidig har hun vært til mye nytte der hjemme, så avgjørelsen om å forlate hjemmet kom ikke lett. Tilslutt endte hun med å verve seg til hæren, en nyttig bi-inntekt for de der hjemme, men hun hadde uheldig timing, ikke lenge etter startet krigen mellom Starvald og Uder-Hopfen.

Mali har altid vært glad i å lytte til vinden ruske i bladene i Ospelunden hjemme, det har gitt henne klarhet i mange ting å sitte der og slappe av, nyte lyden, friskheten, finne en retning i mylderet av retninger man kan se i framtiden. Avgjørelsene hun har tatt der har så ofte vært riktige og har hatt en helt egen følelse, og hun har sakte begynt å innse at dette nok er mer enn bare tilfeldigheter. Med vestavinden kan hun kjenne og velge i ulike framtider, men konsekvensene av hvert valg er jo skremmende store, så Mali er blitt veldig usikker og redd for å mene noe om noe som helst i frykt for hva denne evnen kan påvirke.

Mali var på Vertshuset Grøden sammen med den liten gruppe fra hæren. Her møtte hun flere av De Kloke, og også Adriane Sha-Takis, møter som både forklarte og gav nye spørsmål som tvinger usikre Mali til å ta valg om sitt eget liv og hva hun vil gjøre med evnene hun har.