Magdalena Schorskever

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Magdalena Schorskever
Navn Magdalena Adelheid de Witt Schorskever
Født 6 f.S.
Nasjonalitet Uder-Hopfer
Yrke Embedsadel, diplomat
Titler Frøken
Spilt på A day in the court of
Spiller Jenny Nordfalk

Frøken Magdalena Adelheid de Witt Schorskever ble født i år 6 før Stjernefallet. Hun kommer fra en liten, men god gammel lavadelsfamilie, som hadde land i Aaldenburg under gamlegreven. Ved Stjernefallet, da hun var 6 år, mistet familien sitt land i omveltningen, og foreldrene ble svært forandret og begynte å sykne hen i tåkefeber. Da barderne kom var hun 10 år og fulgte med familien sin i eksil i Kiltan. Her ble foreldrene stadig svakere,og døde tre år senere i tåkefeberen. Magdalena var helt alene og uten ressurser, men klarte å få meddelt sin eldre fetter, Ridder Manfred Schorskever, borgherre i Aaldenburg, om omstendighetene, og han arrangerte for hennes hjemreise. Magdalena bestemte seg for at hun aldri mer skulle havne i en så utsatt posisjon igjen, og har etter dette gjort alt for å gjøre seg nyttig og sikre seg en viktig plass hos Grev Krino Lauwens av Aaldenburg og ved hoffet. Aller mest ønsket hun seg et godt og trygt gifte. Men sjansene hennes var små, hennes fetter kunne ikke gi henne noen stor medgift, og hun var jo blitt 26 år. Det som talte til hennes fordel var kun hennes gode navn og at hun var kjent ved hoffet som en kompetent organisator og dyktig diplomat. At hun kunne føre god konversasjon, og var en god rytterske og falkefenger gjorde henne også populær ved hoffet.

Tidlig sommeren år 20 eS skjedde imidlertid noe som skulle føre til store omveltninger i Magdalenas liv. Hoffet var samlet på baronessen av Schoorls jaktslott, da Debans nedgang viste seg å foranledige ankomsten av en budbringer fra Starvald, som insolent fornærmet Hertugen og erklærte Uder-Hopfen krig. Den hyggelige utflukten ble øyeblikkelig forvandlet til et alvorlig krigsråd. Midt i den stigende krigsfeberen bøyde den nærmest legendariske Baron Marinius van der Hoek av Ranshöög kne og ba veltalig om Magdalenas hånd. Et så godt parti hadde hun ikke forestilt seg i sine villeste fantasier. Ekteskapet ble sett på som et godt strategisk trekk av baronen, da han helt klart trengte hjelp til styringen av sitt hus og gods, samt var i stort behov av arvinger. At han giftet seg under sin stand fikk så være, nå fikk han ihvertfall en kompetent hustru. Og Magdalena fikk den posisjon og trygghet hun ønsket seg.

Relasjoner

Magdalenas foreldre døde i tåkefeber.

Hennes nærmeste slektning er hennes fetter Manfred, som er landet ridder i Aaldenburg, og den nye grevens nærmeste mann. Han er gift med Ute og de har tre sønner, Fritz, Otto og lille Heinz. Manfred har vært som en bror for henne, og hun er svært glad i ham.

Magdalena har lenge vært en nøkkelperson for greven av Aaldenberg, og hans talerør ved hoffet.

Hun har et langt vennskap med grevens sønn den nyslåtte Ridder Anton Lauwens van Aaldenberg, som nettopp passerte.

En av hennes gode venninner ved hoffet er Edle Frøken Katarina Armthal, hertuginnen av Uder-Hopfens kammerpike..