Mørket

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Mørket er menneskehetens største fiende etter stjernefallet. Frykten som tåkebankene rundt om i verden fører med seg er velkjent, men Tåka er bare ett av mange våpen i denne kampen. Det sies at viljen bak mørket tilhører en eldgammel jegeralv ved navn Eberyok, og at hans eneste ønske er at verden skal leve i frykt på alle tenkelige måter.

Mørkets tegn

I den gamle magiske sirkelen stod mørkets tegn blant annet for frykt, sorg, håpløshet, fangenskap, desperasjon og slaveri, og det er ingen grunn til å tro at disse verdiene har endret seg med stjernefallet.

Våpen og virkemidler

Tåka er det tydeligste og mest kjente våpenet i Eberyoks arsenal, der han driver forsvarsløse reisende eller fordømte soldater gale av frykt med gjenferd, vandrende døde, synsbedrag, monstre og skrømt av alle slag. Men han har også andre virkemidler, som er like subtile som tåka er brutal og direkte.

Alle former for frykt gir næring til mørkets skapninger, enten det er akutt dødsangst ved fronten eller den snikende uhyggen når en fremmed følger etter deg i mørke bygater. Det finnes både mennesker og andre vesener som sprer frykt i verden uavhengig av Tåka. De tilhører alle Eberyoks skare, enten de vet det selv eller ikke.

Mørkets tjenere

Mange mennesker har etter stjernefallet søkt etter nye former for magi og makt, og mens de gamle gudene er døde eller tier er det ikke vanskelig å få svar fra Eberyok.

Magikere

Folk som hadde magiske evner før stjernefallet vil finne det lett å bruke Mørkets krefter. Det finnes antakelig flere tidligere magikere som har vendt seg til Eberyok, enten for å tjene ham eller i den tro at de kan bruke kreftene til noe godt. Ethvert fornuftig menneske skjønner imidlertid at det ikke kan komme noe godt ut av å gjøre avtaler med mørket, og at de som tror noe annet er gale og farlige til og med uten slike krefter.

Tidligere demoner

De som vandrer blant oss igjen etter å ha levd mangfoldige generasjoner i ondskap og magi finner det ofte ikke lett å være et vanlig dødelig menneske igjen. Noen av dem er villige til å ofre hva det skal være for å ha styrke og makt igjen, og et liv i Mørkets tjeneste er for disse midt i blinken. Enkelte veteraner fra Tåkefronten og Sha-Éla forteller om skikkelser i Tåka som utviser mer intelligens og personlighet enn de fleste, og noen mener dette er tidligere demoner i ny tjeneste som offiserer i Eberyoks hær.

Flere peker på at hvis de kan finnes der, hvem sier de ikke også kan være andre steder?

Kultister

Også vanlige folk kan - av ulike grunner - finne på å vende seg til Mørket. TriChaz har rykte på seg for å ha avlet mange kulter av ulike slag, og det er ikke til å komme unna at mennesker kan gjøre hva som helst bare de blir desperate nok. Noen kan tilbe mørket for egen vinnings skyld, og ofrer sjel og moral for muligheten til å forbedre sitt eget liv på andre områder, og andre kan i ren desperasjon drives til tilbedelse kun av ønske om å slippe å leve i frykt.

Uavhengig av motivasjonen er det en ting som er sikkert: Jo flere tilbedere Eberyok får, jo mer strammes hans grep om verden.

Se også

Jaktlaget