Kulter

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk


I tiden etter Stjernefallet søker menneskene etter svar. Mange finner dem på mer eller mindre tvilsomme steder, og det finnes garantert flere enn de som hittil er definert i spill. I all hovedsak kan disse gruppene deles i tre typer; de som tilber en av de store guddommene i verden, de som tilber en mindre mektig ånd eller stedbunden kraft, og de som følger en religiøs/filosofisk leder som ikke faktisk får instrukser fra en høyere entitet.

De Store

Kulter dedikert til Sebk, Sok og Eberyok finnes overalt i verden, og opererer på mange ulike måter, men det finnes noen fellestrekk:

Sok

Det finnes ikke mange kulter dedikert til Sok, fordi han foretrekker å operere i bakgrunnen og i det lange løp ikke ønsker tilbedere i det hele tatt. Noen få har imidlertid dukket opp, men de har alltid et formål og er en del av en større plan. Hver gruppe er et tannhjul i det store maskineriet, og de foretar seg aldri noe kultisk utenom på ordre.

Sebk

Sebk verdsetter privat initiativ, og elsker å følge med på intriger og planer som tilbederne hans er involvert i. Han setter dem også gjerne i sving selv, men gir som regel enten kryptiske instrukser de ikke forstår rekkevidden av eller et mål som skal oppnås med de midler de selv mener er de beste.

Eberyok

Mørkets tilbedere er stort sett selvdrevne. De følger sine egne planer og er alltid ute etter å fremme Eberyoks sak, men får sjelden eller aldri instrukser fra ham. Han kan kontaktes, men det gjøres nesten aldri uten at man har oppnådd ett eller annet man tror vil glede ham.


Se også