Kronregaliene

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

De syv grunnleggerene av De 7 Kongers Rike gav sin sønn Emanorus hver sin magiske gjenstand. Hvert objekt var knyttet opp mot den mest fremtredende egenskapen hos den originale eieren, og var blant de mektigste magiske gjenstandene i verden. Tilsammen utgjorde de Rikets Kronregalier.

Kronregaliene ble borte da Riket falt i Den Femte Krigen, men flere av dem kom til rette igjen etter Stjernefallet. De er nå Kronregalier for Ulymar, og eies av kong Ciaran.

Beskrivelse

Eols krone

Eols gave var en kongekrone. Kronen gav bæreren sterk autoritet, selv om man sto blant stormenn og herskere.

Redols sverd

Redols gave var et sverd. Den som svingte sverdet i kamp var nær uovervinnerlig. Sverdet kunne heller ikke skade sin rettmessige eier.

Noabs skjold

Noabs gave var et skjold. Den som bar skjoldet i kamp var nærmest umulig å skade.

Mylades' krus

Mylades gave var et krus. Kruset var i stand til å holde på selve vannets vesen. Den som tømte kruset når det var fylt av dette fikk byttet ut alt blodet i kroppen med magisk vann. De ble sterkere, raskere og kunne helbrede sår og skader hos både seg selv og andre. Dersom man drakk vanlig vann av kruset leget det nesten alle skader og sykdommer.

Osyms septer

Osyms gave var et septer. Septeret lot hvem som helst kaste magi, i tillegg til at det gav en forsterkende effekt til magi kastet av en magiker.

Ulymans kongseple

Ulymans gave var et kongseple. Den som bar eplet fikk innsikt i de vanskeligste affærer, og visdom til å bruke innsikten riktig.

Sydens brosje

Sydens gave var en brosje. Bæreren av brosjen ville aldri oppleve fattigdom, for uansett hva slags handel og avtaler som ble gjort førte de til rikdom for eieren.