Kongsgravene

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Important.pngHemmelig: Denne artikkelen inneholder lite kjent informasjon. Det er stadig flere som har hørt om gravene, men få kjenner detaljene. (Om merking av sider)
Graven til Eol, kort tid etter at den ble åpnet første gang

I år 15 e.S møtte flere Vandrere, bl.a. Jago, Castor og Elora på halvalven Venus. Venus fortalte at han hadde kommet over en grav på grensen mellom Malderia og Kiltan, og han mente den tilhørte en av de syv kongene som dannet De syv kongers rike. Han sa også at en av de resterende seks gravene lå i Østmark. Halvalven mente at Vandrere som er sterke i blodet ville kunne merke graven på avstand, og muligens påvirke eller bli påvirket av dem.

Denne informasjonen ble vurdert som så viktig at den ble sendt rett til Kong Ciaran. Han sendte Stifinnere for å undersøke saken, men ingen grav dukket opp.

I år 17 kom en lokal kvinne fra Østmark på vei til ArChaz over restene av en grav med noen mystiske tegn. Ved en tilfeldighet møtte hun lensmann Sancia Viera og Damon Sha-Kan, som var på vei til samme sted. De slo følge, og da de stanset på Camarheim fortalte hun om hva hun hadde funnet. Viera og Ramon Valdéz oppdaget at tegnene var gamle magiske tegn, og at de stavet ordet Noab. Med denne kunnskapen tok det ikke lang tid før graven ble funnet.

Noabs grav forble passiv frem til år 19, da ånden etter kong Eol viste seg ved hans grav i Yl-Taran. Etter dette viste også Noab seg ved sin grav.

Oversikt over gravene

  • År 15 e.S: Venus finner Redols grav på grensen mellom Malderia og Kiltan, altså i ingenmannsland mellom de to nasjonene. Nøyaktig plassering av graven er ikke kjent.
  • År 17 e.S: En ulymarsk kvinne kommer over Noabs grav i Østmark. Området overvåkes av Vandrere, men besøkende blir ikke forhindret adkomst til graven.
  • År 19 e.S: Et følge malderere passerer forbi Sydens grav i Malderia uten å finne den, men følget blir likevel påvirket av ånden i graven. Nøyaktig plassering av graven er ikke kjent.
  • År 19 e.S: På sommeren viste ånden etter kong Eol seg ved hans grav i Yl-Taran.
  • År 21 e.S: I løpet av vinteren ble kong Mylades grav funnet i Athani-Varra. Funnet holdes foreløpig hemmelig.


Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Metafysikken er foreløpig ukjent for de fleste. (Om merking av sider)

Metafysikk

Gravene fungerer som en slags portal fra Åndeverden til menneskeverden. I området rundt gravene er skillet mellom verdene svekket, og selve graven er en slags vindu mellom verdene, men det er kun kongsånden som kan manifestere seg i menneskeverden så langt. Gravene tiltrekker seg ånder i åndeverden og underjordiske i menneskeverden.

Personer med Vindene i ryggen kan til en viss grad sanse ånder og åndeverden. Hos personer med Østavinden i ryggen er disse evnene sterkere enn hos de andre vindene. I området rundt gravene vil disse evnene forsterkes som følge av det svekkede skillet mellom verdene.