Klan Storelv

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
klansymbol

Storelv er den største klanen i sitt område, med rundt 200 medlemmer, og de vet det godt selv. Klanen holder til i en relativt godt beskyttet kløft ved siden av elva som har gitt klanen navn. Der driver de med fiske, sauedrift og til en viss grad kvegdrift, som en av veldig få klaner i Kastarundt. Storelv er ledet av høvding Asharru, en durkdreven politiker som har mange års erfaring med å lede klanen. Politisk sett står de klan Skog nær, og Asharru er blant de høvdinger som har sverget seg direkte til kong Ion.

Storelv har lite behov for renkespill og intriger. De vet at de er størst, og liker å spille med åpne kort, for det er få som våger å gå dem imot. De har hatt en lang rekke sterke ledere; Iltani, den forrige høvdingen, var en legende, og datteren hennes, Asharru, har ikke vist seg å være noe dårligere. Det er ingen som setter spørsmålstegn ved høvdingens autoritet.

Klanens helt er Annuaki, sønn av Arwia, og sjamanen heter Dugammei, sønn av Arwia.

Historie

Den beskyttede posisjonen Storelv har er både deres velsignelse og forbannelse. Velsignelse fordi området er rikt og kan være livsgrunnlaget for mange mennesker; forbannelse fordi der er få ekspansjonsmuligheter derfra. Slik sett har klan Storelv historisk sett vært den evige toer: De har bestandig vært store, men det har også bestandig vært noen som har vært større og i stand til å dominere dem.

Da Lothbard intok Kastarundt, var Storelv av de klaner som fortvilt prøvde å gjøre motstand, men som ble bekjempet og tvunget til å sverge seg til røverhøvdingen. Under felttoget mot Lothbard sverget høvding Asharru seg til Ion både for å slippe unna Lothbards overherredømme og for å posisjonere seg med tanke på Ragars endelikt, som hun innså var uunngåelig når først Malderia hadde involvert seg. Dette er en allianse Storelv har hatt nytte av, selv om de fortsatt er den evige toer, og det meste av deres innflytelse er gjennom klan Skog.

Familier

Det er fire viktige familier innad i Storelv. Foruten familien til høvdingen selv finnes Humusis familie, som først og fremst driver med sauehold og kvegdrift; Enkidus familie, som har mange dyktige fiskere; og Hammas familie, som er dyktige raidere.

Viktige tradisjoner

Klanskjennetegn

Klan Storelv dekorerer seg selv, klærne sine og andre gjenstander med spiralmønstre. Dette er gjerne en ganske tett spiral, noen ganger enkeltvis, andre ganger satt sammen to og to eller tre og tre. Likheter med spiralen i den nye magiske sirkelen er trolig tilfeldig, da klanskjennetegnet stammer fra lenge før Stjernefallet.

Stridsdans

-Hvem er vi?

Ned i knebøy på første "stor", klapp på lårene på "elv", bli stående i knebøy, gjenta klapp på lårene for hver "elv"

Vi er Storelv, Storelv, Storelv!

-Hva er Storelv?

Klapp litt over venstre albue med høyre hånd på "venn", arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen. Klapp litt over høyre albue på "vern" arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen

Vår venn! Vårt vern!

Reis opp fra knebøy fra "Stor" og klapp hendene over hodet på "sa" i sammen.

Storelv står sammen!

Knebøy. Klapp litt over venstre albue med høyre hånd på "flom", arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen. Klapp litt over høyre albue på "fjell" arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen

Farlig flom! Flytter fjell!

Reis opp fra knebøy fra "Stor" og klapp hendene over hodet på "sa" i sammen.

Storelv står sammen!

Knebøy. Klapp litt over venstre albue med høyre hånd på "knek..", arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen. Klapp litt over høyre albue på "knus..." arm bøyd opp, håndbak mot den andre klanen

Kvister knekker! Knokler knuser!

Reis opp fra knebøy fra "Stor" og klapp hendene over hodet på "sa" i sammen.

Storelv står sammen!

-Hvem kan stoppe elva?

Tramp høyre fot frem og klapp hendene foran deg etter "Ingen"

INGEN!

-Hvem kan stoppe elva?

Tramp venstre fot frem og klapp hendene foran deg etter "Ingen"

INGEN!

-Hvem kan stoppe elva?

Hopp (lite tungt hopp) og stå i knebøy og slå hendene på låret etter "Ingen"

INGEN!

Hva skjer med dem som prøver?

Slå på lårene på "dru.."

De drukner!

Hopp frem (tunge hopp) på hver "Stor" og klapp på lårene på hver "elv"

Storelv! Storelv! Storelv!