Klan Steinbukk

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
klansymbol

Steinbukk er en jeger- og gjeterklan som klorer seg fast på grønne flekker i fjellsidene. De sverget seg til Lothbard under krigen, men gjorde det de kunne for å unngå å kjempe for ham. De var aldri sterke støttespillere til Ragar, og er heller ikke store fans av Ion.

Steinbukk ledes av høvding Satru, en staut mann.

Historie

På laiven Gull i hvert fjell møtte klan Steinbukk til Ting for å få vite grunnen til innkallingen, og for å legge fram saken om røveriet av åtte geiter og Abbans slektning Uanna. Steinbukk Edrak, som tidligere bever, var også deltakende i krangelen om Svartåsmassakren, sammen med stesønnen Esakir og svigerinnen Anata.

I krangelen om Svartåsmassakren kom det fram at Steinbukk Satru, som da var yngling, var involvert i røveriet av kveget som startet hele konflikten, og hadde deltatt i å slakte kveget da de ble redde for å bli tatt. Satru har tiet om dette i 15 år før hans søster, Hauk Enkara, fortalte det han hadde sagt til henne et par år etter at det skjedde, i krangelen på Tinget. Dette vakte stor oppsikt, spesielt siden Satru først hevdet at kveget hadde løpt seg ihjel ved et uhell. Bever Kuaya krevde å få sannheten frem, og etter en høvdingekrangel ble det avgjort ved helteduell der klan Steinbukks helt Anata tapte mot Hauks helt Ogdak.

I bot for sin rolle i konflikten har Steinbukk lovet å gi tilbake landet de har som tilhørte Klan Bever, samt bidra med buskap, folk og hjelp til å bygge opp igjen klanen.

Familier

Klan Steinbukks familier er delt inn i Geitebøndene, Jegerne og Handelsfamilien. Hver av disse har et Familieoverhode som leder sine respektive grener av Klanen og som råder høvdingen.

I år 22 etter stjernefallet sto følgende personer som familieoverhoder i Klanen.

Tradisjoner

Stridsdans

Stå med bøyde knær, bena litt fra hverandre. Vi tramper med bena gjennom hele dansen.

Start med venstre hånd, klask på låret med annenhver venstre og høyre hånd, 4 ganger: Stein (venstre)-bukk (høyre), Stein-bukk, Stein-bukk, Stein-bukk

Så med begge hender to ganger på låret, en gang på brystet, og en gang i luften "bakover" mens du headbanger: Spring-på (klask-klask), skall (klask på bryst) -ned (headbang) x2

Hold venstre arm rett forover med underarmen rett oppover (altså 90 graders vinkel) og klask med høyre hånd på overarmen to ganger, så motsatt med venstre hånd på høyre arm: "Kast - stein (høyre på venstre) Knus-bein (venstre på høyre) x4

Kjennetegn

De fleste fra Klan Steinbukk bærer på sin kropp et mørkerødt bånd med Klanens merke (Steinbukken) avbildet. Det er opp til hver enkelt å bære det hvor man vil, så lenge det er klart synlig. De mest populære bærestedene er rundt hodet, på overarmen, eller hengende i beltet.