Klan Røyskatt

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
klansymbol

Røyskatt er en liten klan som holder til i området mellom klanene Hauk, Steinbukk og Storelv. Klanen er en av de minste i Kastarundt, med rundt 20 medlemmer. De hadde opprinnelig et mye mindre område som stort sett besto av krattskog, men annekterte hele området til klan Bever etter Svartåsmassakren. Hauk, Steinbukk og Storelv var ikke seine om å true dem til å gi fra seg hver sin bit av det nylig erobrede området, men Røyskatt endte likevel opp med å nesten tredoble området sitt, deriblant med det stedet som ingen av de tre andre klanene torde gjøre krav på: Sjamanenes hellige sted.

Politisk sett er Røyskatt kjent for å ikke ta noens parti og å gi etter i enhver konflikt. De har så langt greid å unngå å sverge seg til Ion. Dette gjør dem populære som mellommenn, og området deres som nøytral grunn. Det hender de stjeler fra andre klaner, men kun i tilfeller der motparten ikke vil merke tapet, eller der det ikke er god økonomi i å straffe dem. Kort sagt overlever de fordi andre klaner ser verdien i å ha en nøytral tredjepart som er for små til å bry seg om.

Klanens høvding er Teushpa, mannen hvis ord er som åler smurt inn med fett. Den gamle sjamanen, Babad, døde på vinteren år 21 e.S, og sønnen hans, Adad, har tatt over. Røyskatts helt er Banunu, ei dame som slett ikke er bygd som en kriger.

Klankjennetegn

Medlemmer av klanen bærer alltid en røyskatthale synlig på klærne.