Klan Hauk

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
klansymbol

Hauk er en klan av fjellfolket i Kastarundt. Klanen holder til på de høyeste fjellslettene, og er kjent for å være gode jegere, raidere og utvinne kobber. De er en klan av sterke individer, men med et tett internt samhold, som er kjent for å være ganske harde og hensynsløse. Dette knyttes gjerne til et forholdsvis hardt liv med å følge flokkene av gnaur og andre dyr i fjellene.

Det Hauk mangler i størrelse, tar de igjen i individuell styrke og pågangsmot. Som en klan av jegere og røvere har de en høy andel våpenføre. Stort sett alle voksne i klanen er godt trent i nærkamp eller som bueskyttere.

Mardek, sønn av Yrani, er klanens høvding. Hans bror Ogdak, sønn av Yrani, er klanens helt. Tarani, datter av Ardak er klanens sjaman.

Historie

Klan Hauk var tidligere en mye mektigere klan, og en av Klan Skogs allierte. De var en av de første til å sverge seg til Lothbard, og var aktive i å agitere for ham hos de andre klanene. En stor andel av klanens krigere gikk med Lothbard og falt med ham. Hauk var nære støttespillere til storhøvding Ragar og var harde motstandere av Ion frem til han drepte Ragar i tvekamp og tok makten. Etter dette falt Hauk i status og unåde.

De var aldri en tallmessig stor klan, men led store tap under Lothbard og svant enda mer hen under Ions styre, og har i dag bare en skygge av sin tidligere innflytelse. Mens andre ser på dem som en klan som har blitt svakere, ser de på seg selv som en klan der de svake har falt fra, og som står styrket igjen.

Familier

Klan Hauk består av tre familier, kjent som Mardeks familie, Appans familie og Girins familie etter de tre familieoverhodene.

Mardeks familie er høvdingfamilien. De kontrollerer en kobberforekomst og er de eneste i klanen som stort sett er bofaste. Appans familie er stort sett røvere, som drar på raid mot både fjellfolk og utlendinger. Girins familie er klanens beste jegere, og følger flokkene av Gnaur over fjellslettene.

Viktige tradisjoner

Klanskjennetegn

Klan Hauks mest markante kjennetegn er enkel sminke over øyne og nese som symboliserer silhuetten av en hauk med spredte vinger. Denne sminken påføres ofte kollektivt innenfor familien til vanlig og innenfor klanen som helhet når de drar på ting eller sender representanter til andre formelle begivenheter. I tillegg er gult klanfargen selv om dette oftest representeres av et enkeltstående gult plagg eller assessoir istedenfor å dominere hele bekledningen.

Medlemmene påføres også tre parallelle kutt på kinnet som er ment å se ut som om de har blitt rispet av en haukeklo.

Stridsdans

Stridsdansen i Klan Hauk er relativt kort og enkel men gir et sterkt inntrykk. Den begynner med at klanens medlemmer står i V-formasjon, som en fugleflokk i trekk. Dansens leder, gjerne høvdingen, åpner med en serie rop, slik som "Hvem er skyggen som svever på himmelen og ser alt?" og "Hvem slår hardt ned på sin fiende med nebb og klør?", hvorpå resten av medlemmene i dansen roper "Hauk!" som tilsvar. Når åpningen er over, stiller lederen seg foran de andre og klanens sjaman trommer en rytme de deretter følger. Sammen går de gjennom en serie bevegelser til følgende rop:

Klan Hauk!
Klo Hauk!
Nebb Hauk!
Blod Hauk!
Hauk!

Dansen avsluttes med et høyt rop som skal forestille haukens skrik, før medlemmene bryter formasjonen og går hvert til sitt.