Kiltan By

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Kiltan By

Spør en Debanprest og denne vil si at Kiltan By er hovedstaden. Spør en Adelig og han vil si at Kristal er hovedstaden. Spør en fra borgerskapet og han vil si at Kiltans neste borgerkrig vil stå om hvor hovedstaden skal ligge.

Byen er Kiltans eldste by, og den er Debanprestenes hovedsete. Den er også den kjente verdens sørligste by. En lidende offer for vær og vind gjorde at byen var i oppløsning i årene rett etter Stjernefallet men etter at Malderias stenhuggere fikk "reddet" byen virker den mer motstandsdyktig mot de nye elementene. Før Stjernefallet var byen en innlandsby, som aldri hadde smakt saltvann. I dag ligger den ytterst ute på den sørlige spissen av kontinentet. Svært åpen for havets herjinger.

Husene er reist i engang hvit, nå gulnet gipsmur, med mørke bærebjelker som indikerer etasjer og styrker i bygningene. De samme bærebjelker benyttes som støttepillarer mellom de høyeste bygningene. Man ser mye slik bruk av støttepillarer i byen. Vegene som slynger seg inn i byen er belagt med brosten fra andre bymur og innover. Det er kun en hovedfartsåre som kommer inn til byen, den nordfra, og den deler seg som et stort delta og splitter de store bygningene. Byen har havnet på et meget kupert terreng i landet og dette gir mulighet for bygninger på både fire, fem og seks etasjer så lenge de får støtte mot en fjellvegg. Dette har gjort til at det nå finnes mange trapper i byen. Høydeforskjellen benyttes effektivt til å fjerne byens kloakk. De som fortsatt husker så langt tilbake sier at byen i dag lukter mindre, men ikke bedre.

Prestenes plass i byen gjør stemningen litt spesiell. Det ligger en ro over Kiltan By som er vanskelig å beskrive. Ingen adelig har gjort krav på området byen ligger på, og Kiltans By's innbyggere blir nødt til å betale skatt til prestene.

Se også