Karlo Drakarberg

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Karlo Drakarberg
Navn Karlo Drakarberg
Alias Galerus
Født 12 før Stjernefallet
Nasjonalitet Kroam
Yrke Husbond, Krovert, Terningsvenn, Motekommentator
Spilt på Øl Er Godt For Sjelen
Spiller Sverre Midthjell

Karlo vokste opp i en velstående og konservativ familie, oppdratt til å være en god mann, holde et eksemplarisk hus, forsvare sin kvinne og lyde henne i ett og alt, noe som blant annet ble behørig banket inn i ham på en av de mer berømte skoler for velstående unge menn. Han er gift med Maestra Rada Drakarberg. Han elsker sin kone over alt i verden, som seg hør og bør, og anser seg som underlegen henne i ett og alt. Hans største mål i livet er at hun skal være lykkelig, og at hun skal være stolt av ham.

Han er egentlig en mann med naturlige lederegenskaper som antagelig ville blitt en leder i en mannsdominert kultur, men hans oppdragelse har fått ham til å legge alle ambisjoner til side og projisere dem på sin kone. Alt han gjør er for å styrke hennes posisjon. Han er også naturlig underdanig mot kvinner, og har svært tungt for å skulle motsi en, i alle fall direkte. Han kommer gjerne med råd til sin kone, men dette er i så fall på en forsiktig og indirekte måte, og aldri slik at det kan se ut som om han stiller spørsmål ved hennes egen visdom. Han er også opptatt av å ikke mene noe om slike ting som kvinner har mest greie på i offentlighet, og gjør seg da gjerne litt dummere enn han er.

Han er forfengelig og svært opptatt av fasade, selv om han har et litt for kjært forhold til god mat og drikke. I i sin ungdom ble han valgt til byprins, før han ble gift og la på seg en hel del kilo. Eventuelle kritiske kommentarer om vekt eller utseende er noe han tar svært tungt, enten han blir nedtrykt eller dødelig fornærmet.

Han er aktiv i sin kones vertshusdrift, der rollen hans er å jobbe som terningsvenn, smilende vert som passer på at alle besøkende kvinner har det bra og fungere som "horemamma" for eventuelle prostituerte. Hans kone vet at hun må holde et øye med ham fordi han er tilbøyelig til å la seg presse eller lure av kvinner enten det er ved å smigre og spille på hans forfengelighet eller gjennom å ta den dominerende rollen og spille på hans underdanighet.

Karlo er også engasjert medlem av Spiralens Sønner.

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Siden 21 e.S. har Karlo, selvsagt under kyndig veiledning fra sin kone, og i den største hemmelighet, stått bak motepamfletten Brayetten, under pseudonymet Galerus.

Kjentfolk