Jorna Rovesdatter

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Jorna Rovesdatter
Navn Jorna Rovesdatter
Nasjonalitet Østmarking / Ulymar
Titler Overhode for Mørkmyrslekta
Spilt på Rettergang i Østmark
Spiller Monica


Etter Stjernefallet landet større deler av Mørkmyrslekta i Østmark, Ulymar. Noe de fleste i slekta ser som et steg opp fra området de tideligere holdt til i.
Slekta tilpasset seg den nye situasjonen, og har etter tiden vokst både i størrelse og makt. De har store landområder hvor både jordbruk og hesteoppdrett finner sted.

Hun giftet seg i ung alder med Margas Knutesønn, og sammen fikk de tre barn(Knut, Amine og Rove) og etterhvert som årene gikk tok Margas over som overhode for slekta.

Hun er hardfør og kjemper når hun må, dog på litt andre vis enn hennes mann gjorde. De som kjenner henne kjenner også hennes styrke og hennes varme for familie og venner. Og når familien samles til fest er det ingen tvil om hvor hennes lykke er.
Men når planlegging og forhandlinger starter kan hun være så hard som det trenges, da er det sjeldent mildhet kan skimtes i hennes øyne.

Da "opprøret" fant sted ble hennes eldste sønn drept på slagmarken, og hennes mann arrestert, for deretter å bli dømt for høyforrederi og hengt.
Etter Margas' død har hun jobbet hardt for å samle slekten igjen, samt å knytte båndene Mørkmyringene har med de andre slektene sterkere. Østmark må stå samlet, og det akter hun å gjøre sitt for å få til.
Hun akter ikke å la Lensmann Sancia Viera få hendene på flere av hennes slekt, og det er lite som tyder på at hun noen gang kommer til å tilgi Viera for det hun omtaler som drapet på sin mann.
Dersom Viera dukker opp i nærheten tar det ikke lang tid før Mørkmyringene er som sunket i jorden, og stillheten som da senker seg er til å ta og føle på.


Hennes tanker om at Margas er tilbake er ikke kjent, men få er dog glade for å få sin mann tilbake fra døden i form av et skrømt.