Jocemina Boijmans

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Jocemina Boijmans
Navn Jocemina Boijmans
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke overhode for handelsfamilien Bojmanns
Spilt på A day in the court of
Spiller Ingvild

Overfladisk oppsummering

Overhodet i en av de rikeste handelsfamiliene i Uder-Hopfen. Har hovedsete i Meyn.

Bedriver kurong og kortspill i dannet lag. I hemmelighet syns hun også at plebens musikk, da spesielt fløyte- og trommespill, er veldig fint å lytte til. Hun kunne godt tenke seg å lære å spille tromme selv. Men det vil hun ALDRI innrømme i dannet selskap. Hun kan ikke fordra katteoppdrett, damer som driver med katteoppdrett og katter generelt.

Historie/bakgrunn

Ca 30 år gammel. Gift med fire barn, ingen av dem i giftbar alder enda. Styrer handelshuset Boijmans. Har ingen interesse av å bli adlig, det vil bety å gi opp for mye frihet og få for mange plikter.

Boijmans har i hovedsak slått seg opp ved å sende handelsskip langs kysten av Innhavet. De var blant de første i Uder-Hopfen som tok Innhavet i bruk på denne måten. Fordi Innhavet er foræderisk, med Tåkebanker og andre skumle ting, og fordi Boijmans har mye penger, har de i økende grad begynt å stå som sikkerhet for andres handelsskip... Mot et lite vederlag, selvsagt. Dette har de tjent mye penger på. (Proto-forsikringsselskap, tenk italiensk renaissanse.) De sender fremdeles et og annet skip selv, da det er mye status å hente for den som våger å seile på Innhavet.

Viktige steder for Boijmans handel: Boijmansfamilien, og dermed Jocemina, har hovedsete i Meyn. Herfra driver de med handel langs Innhavskysten. Har en handelspost i Ceelhof, en grenseby mellom Uder-Hopfen og Starvald som eies av Ridder Horats den Fagre. Hva skal skje med denne fremover? Selge ut til Horats? Beholde den? Har en handelspost i Starvald (Orvad?). Det er bare tre familier som driver med skikkelig handel i Starvald: To altheiske familier og Bojmans familien. Altså ingen starvaldske familier. Har en handelspost in Tharaneos i Althea: Ved første øyekast har Bojmans ingen handelspost i Tharaneos. Bojmans har likevel så godt som total kontroll over dette handelshuset gjenom Joceminas yngre bror, Bernhard. Bernhard er gift inn i et mindre Altheisk handelshus, men for å tilfredsstille atheerne og få til en bedre foretningsavtale (som jo er det et giftemål egentlig er), ga han opp Boijmansnavnet til fordel for sin kones navn.

A day in the court of

Grevinnen av Thiere er lutfattig, fordi mesteparten av de rike landområdene ble til karrige fjell eller rett og slett deler av Innhavet under Stjernefallet. På laiven hadde Fru Bojmanns en plan om å hjelpe Grevinnen på, UTEN at Grevinnen på noe punkt mistet ansikt. Dette ville skaffe handselshuset en veldig god alliert, og allierte innen adelen er noe Boijmanns ganske desperat trenger.

Fru Bojmanns fant derfor på en historie om at en fiskebåt hadde funnet en grensemarkør i Innhavet, ikke så langt fra kysten i en travel skipslei. Denne grensemarkøren skulle visstnok bevise at området hadde tilhørt grevskapet Thiere før Stjernefallet. Fru Boijmanns innsisterte derfor på å få betale toll for passasje gjennom dette havområdet, og oppfordret Grevinnen til å kreve det samme av andre handlesskip også. Grevinnen var først svært skeptisk, og presset på hvorfor handelshuset ville komme med noe slikt. Etter noe overtalelse forklarer Fru Boijmanns om handelshusets inflytelse i Tharaneos i Althea, og skylder på at Altheerne er latterlig opptatt av sannhet og at alt skal være rett og riktig. Fru Bojmanns forteller at hun er redd for at historien om grensesteinen skal komme ut, gjennom fiskerne som fant den, og at kontaktene hennes i Althea skal få høre om det. Handelshuset vil da bli anklaget for å fare med løyn og bedrag, og vil kunne miste svært mye prestisje og viktige allierte. Grevinnen ville derfor gjøre Handelshuset en tjeneste om hun ville akseptere toll fra henne og de andre som sender handlesskip i området.

Om Grevinnen helt trodde på historien, eller bare aksepterte den fordi grevskapet er tom for penger, vites ikke. Men Grevinnen gikk etter hvert med på Fru Boijmanns forslag om å begynne å innkreve toll fra skip som passerer dette området langs kysten. Så kan jo skipene velge, om de skal seile lengre ut og risikre tåka, eller om de skal betale og slik bidra til å få Thiere på rett kjøl igjen. Fru Boijmans var så elskverdig å tilby seg å sette opp tollinnsamlingen, ansette folk og ta seg av det praktiske, siden handelshuset allerede har kontakter blant lokalbefolkningen i området.

Forøvrig: Alt snakk om en grensemarkør under vann er 100% oppspinn. Men Fru Boijmanns ville snarest etter hoffbesøke dra tilbake til Meyn og få en slik grensemarkør hugget, slitt passelig ned, og rodd ut til rett område. Der vil den fires ned og detaljerte kartavtegnelser vil gjøre at den kan finnes igjen, dersom noen fra Thiere (eller et annet handelshus) insisterer på å se den selv. Fru Boijmanns er villig til å kaste ganske mye penger på å få dette til å virke troverdig. Hun vil også sørge for at ryktene om funnet av en slik grensestein tidligere det året begynner å gå i landsbyer nær kysten, men hvem som først "fant" steinen vil man aldri helt få svar på.