Jevan Jordvik

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Jevan Jordvik
Bilde-Jevan Jordvik.JPG
Hr. Jordvik ved avreise på Ekspedisjonen
Navn Jevan Jordvik
Født 19 før stjernefallet
Nasjonalitet Malderer
Yrke Tjener
Spilt på Ekspedisjonen
Spiller Thomas Nes
Jevan Jordvik
Feil ved opprettelse av visningsbilde: Filen mangler

Jevan ved verdshuset "Grøden" i Starvald
Navn Jevan "Rødskjegg" Jordvik
Alias Rødskjegg
Yrke Kultistjeger
Spilt på Vertshuset Grøden
Spiller Thomas Nes

Presentasjon

Jevan Jordvik er født i Malderia 19 år før stjernefallet.

Tidl. Prazan Belumns tjener. Går under navnet Jevan. En stolt Malderer med de rette verdiene på plass, spesielt Loyalitet. Høvisk og stillferdig til Malderer å være. Har jobbet som tjener siden før riften. Begynte på Tjenerakademiet i Malderon som 5 åring, og var ferdig opplært som 12 åring. Har jobbet for flere velstående Malderere tidligere, blandt annet Rannval Ravensten og en malderisk Feltherre. Skjold med prikk midt i, over til venstre og under.

Jevan fikk strupen kuttet av mørkekultister som hadde infiltrert Ekspedisjonen, men overlevde på mirakuløst vis. (I følge ham selv fikk han vende tilbake til livet via åndeverdenen). Han plukket opp en løs del av speilet, og fant Magistra Liese van der Koos sine notater. Dette tok han med seg før han stakk til skogs, med retning mot Vilkafjord, så Malderia. Han har sett hvem som forsvant i tåka med Ard'raalis speil, stakk av til sivilisasjonen for å melde fra til myndighetene om hva som har skjedd. Fikk et langt, kledelig arr over strupen.

Jevan ble funnet av stifinnerne som hadde holdt ekspedisjonen under observasjon, og de fant det tryggest å ta ham med seg til Ulymar. Der ble han avhørt og debrifet, mens han hele tiden krevde å få snakke med representanter for Malderisk etteretning. Til å begynne med trodde de ikke på ham, men etter flere sannhetsritualer fant de ut at han faktisk ikke løy. Han hadde dødd, og kommet tilbake i livet. Og i tillegg til dette, hadde han på magisk vis fått en permanent forbindelse med speilets egenskaper, gjennom delen han hadde funnet. Han kunne se inn i åndeverden gjennom alle speil og andre blanke overflater. Dette kom som et sjokk til å begynne med, men med god rettledning av Ulymarere med greie på sånt, lærte han seg å kontrollere dette.Han ble nå atter overbevist. Han hadde fått denne gaven , som et kall, for å bekjempe mørket der der skjuler seg midt blandt oss! Man on a mission...

Jevan har blitt en mer alvorlig og bestemt fyr, målrettet og nærmest religiøst opptatt av å kjempe mot kultister og andre med mørket i seg. Men fremdeles høflig og Korrekt, til et punkt. Han bryr seg ikke om de små tingene så mye, men er ute etter å ta de store fiskene der ute. Har en liste med navn han skal få has på, men det er mer et personlig mål. Den store saken går alltid først.

Stifinneren Marcos ble valgt til å følge Jevan da det ble opprettet sammarbeid med Siste Linje. Det første møtet gikk ikke så bra, da Jevan mislikte sterkt motivasjonene til Streken som møtte dem. Det kom til krangel, og siste linje så seg nødt til å erstatte ham. Vertshuset Visdommens Grøde i Starvald ble valgt til det neste møtet. Der møtte de patrioten Leon Nordfjell, som Jevan kom godt overens med.

På Grøden traff de bla. Adella Berkenbile fra Kroam, som hadde både Mørket og Heksene etter seg, som fortalte dem den virkelige historien om hvordan den nye Monarka vant tronen i ett stort spill med Sebk. De traff også på to rødprester, Krios Tar-Erion og Themis Tar-Takis, og de havnet nesten i tottene på hverandre da Jevan fortalte om sin historie og sitt mål. Takke være Jevans talent for diplomati, ble de enige om å ta føge til Skar for å snakke med Kommandanten der. (her blir det muligens stor, trinasjonal skandale på bakrommet, da ikke Ulymar og Malderia har delt info om Hr. Jordviks rolle som resurs mot Mørket) Wren Svartving/Castus snakket de endel med, og ble forsøkt vervet til hans hemmelige plan i å ta Vilkafjord tilbake. Selvom Jevan i utgangspunktet er enig i målet hans, har de helt forskjellige syn på hvilke midler som bør benyttes. De har avtalt at han skal få istand et møte med Sarini.

Venner og bekjente

Jobbet for Prazan Belumn på ekspedisjonen, men annser sit engasjement som opphørt etter at han så sin Herre ta side med Eberyok tilhengerne...

Jevan ble kjent med Ramen Ovald under Felttoget, da han jobbet som tjener for feltherren i Vilkafjord.

Stifinneren Marcos og Maldereren Leon Nordfjell er nå hans reisefølge og nærmeste "venner".


Spiller og opptredener

Tjeneren Jevan Jordvik blir spilt av Thomas NesEkspedisjonen og på Vertshuset Grøden


Bilder