Ishte Obyzam

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Ishte Obyzam
Navn Ishte Obyzam
Alias Ishte av Mørket
Nasjonalitet Kyrthani

Ishte Obyzam (senere Ishte av Mørket) var en ung kythanijente som, sammen med sin familie, hadde fått et kall. Obyzam-briaen stammer tilbake til Mørkets hus, fra de gamle, gamle tider og de ønsket under laiven Legender å gjenopprette dette, samt Kyrthanis ære.

Aviche Obyzam var hennes far, Mehans mor, og briaens O'Draalathi. Hennes mor Zilah Obyzam lærte mye av Aviche og det førte til at hun ble dratt inn i Aviches planer og tankesett. De snakket mye om Kyrthani og hvor lite respekt de fikk fra andre, og Obyzam-familien aksepterte ikke behandlingen Kyrthani fikk fra Molochi. De ville ikke bøyde seg for disse, men krevde respekt.


Aviche og hennes planer

Aviche hadde kontakt med åndene, og de viste dem hvordan veien fremover skulle gå.

Familie måtte bryte vekk fra Briaen og gå sine egne veier. De skulle hjelpe sitt folk tilbake til Kyrth og gjenvinne Kyrthanis respekt.

Rett før de skulle sette ut på sin nye vei døde Aviche mens hun sov og Zilah tok over plassen som O'Draalathi. De satte ut på sin ferd og måtte gjennoføre det Aviche hadde startet.

Ishte av Mørket

Familien bekymret seg over hvordan Ishte Obyzam hadde endret seg den seneste tiden og da de oppdaget at Ishte hadde solgt tin sjel til Eberyok, forstod de alvoret av deres handlinger. Mehan forsøkte desperat å hjelpe datteren, men endte med å gå i hennes fotspor.

De to stod sammen da lokalbefolkningens krigskjempe stod med platerustning og ropte at han hadde kommet for Ishte av Mørket. De kjempet hardt mot et dusin, eller fler som stømmet til får å få vekk ondskapen. Med sin lille kniv tok Ishte livet av fler mens hennes far påkalte tåkeskrømt. Tilslutt ble det for mye for Ishte og hun falt om og ble dratt inn i tåka av sin far, trolig død.

Ingen har sett henne siden, kanskje untagen Eberyok...