Innhavet

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Tåke ved kysten av Innhavet

Om Innhavet

Innhavet er den store sjøen som ligger midt i Veiskilleverdenen. Det er ikke ufarlig å begi seg ut på vannet, for det driver en del tåkebanker der ute. Disse er kjent for å oppstå plutselig, og for å kunne bevege seg mot vinden. Av og til driver de inn over land også, og da gjerne inn mot byer eller ansamlinger av mennesker.

Hadde det ikke vært for Tåka hadde Innhavet vært den overlegent raskeste reiseruten mellom nasjonene med kystlinje. Slik situasjonen er i dag er det kun noen få som våger seg utpå for å fiske, og ingen seiler langt ut. Dersom noen skulle finne en måte å seile trygt over vannet ville det vekke interessen til både nasjoner, organisasjoner og mektige individer.

Det går en del trafikk langs med kysten, flåter og båter trukket av okser, og kystlinjene er til dels preget av dette. En del steder har man også bygget små steinhus der folk kan søke ly dersom Tåka skulle drive mot land. Dersom man tar en slik hytte i bruk en natt, som tilfluktsted fra Tåka eller bare for å ha tak over hodet, er det normalt å sørge for at det ligger igjen minst like mye ved som da man tok den i bruk.

Geografi

Kart som viser Innhavet

Det er sju nasjoner som har kystlinje mot Innhavet:

Nasjoner

Byer

Det finnes tre store kystbyer: