Hvordan spille tidligere gud eller demon

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)

Dette gjelder de guder og demoner som valgte å bli til mennesker etter Stjernefallet.

Fra gammelt av tenkte og følte gudene større enn mennesker. Når de var sinte, var de så rasende at jorden kunne revne; når de var glade, var de så overlykkelige at de kunne fordrive både sorg, regn og det som verre var. Demonene hadde i på sin side et annet problem, nemlig tomhet. De kunne aldri føle mer enn en skygge av tilfredsstillelse, og aldri mer enn et glimmer av empati. Etter Stjernefallet har begge måttet håndtere overgangen til menneske på sitt eget vis, og har greid det i varierende grad.

  • Det første du bør tenke på, er hvorfor rollen din valgte å bli menneske framfor å bli ånd. Passet det med porteføljen som rollen hadde som gud eller demon? Ble rollen din lurt? Hadde rollen din tidligere fått et barn med en dødelig og ønsket å tilbringe tid med sine etterkommere?
  • Deretter bør du bestemme deg for hvordan rollen har taklet overgangen. Selv guder og demoner er individer, og noen har tatt dette på strak arm, mens andre aldri har greid å tilpasse seg.
  • En tredje ting du bør vurdere er kultur. Med unntak av noen få, tilhørte ikke gudene eller demonene bestemte kulturer, men hadde tilbedere i flere land. Etter Stjernefallet har de måttet velge. Noen går rundt og ser ut som en sammensurium av flere kulturer; andre har valgt seg ut én kultur og forsøker å gli inn der - med varierende hell. Dette henger nok også sammen med punktet over.
  • Selv om de nå er mennesker, er det gjerne spesielle krefter som har blitt hengende i. For det første har de ofte en evne som henger sammen med porteføljen de en gang hadde. For det andre er det de færreste av dem som eldes noe særlig. Det er ikke alle som tenker over dette, i og med at det er krefter de er vant til å ha. Særlig det med alderen er det ikke alle som merker i løpet av 20 år.
  • Alle guder og demoner hadde før Stjernefallet et navn basert på den gamle magiske sirkelen. Guders navn sluttet på -n (Deban, Noden, Udesyen), gudinners på -ni (Uayeni, Ylni) og demoners på -k eller -s (Yk, Sark, Sabykys).

Guder

Mange tidligere guder har et problem med å se sine tidligere templer og tilhengerskare smuldre opp og bli til noe annet. Noen ønsker å fortsette sin gjerning, uten at det vanligvis er veldig populært. Et problem som de fleste har, er at de føler seg numne med kun et menneskelig følelsesregister å spille på. Noen synes det er en lettelse å slippe å være maniske, rasende, utrøstelige og liknende hele tiden. Andre inntar en likegyldig holdning til verden.

Det er ikke stigmatiserende å være tidligere gud på samme måte som å være tidligere demon, men det er ofte lurt å ikke snakke for høyt om det likevel. Verden har blitt et farlig sted, og det er mange som ikke bare har redelige hensikter.

Demoner

Det å være tidligere demon kommer med sine egne utfordringer. Først og fremst er det ikke alle som liker en, og det er mange som kunne tenke seg en verden uten demoner, forhenværende eller ikke. De fleste lærer seg derfor å holde sin natur skjult.

Mange tidligere demoner trekker til voldelige eller på andre måter tvilsomme yrker, og tenderer til slett moral. Dette er ofte ikke så mye et valg som et spørsmål om å holde seg til det man er vant til. På tross av dette er mange tidligere demoner besatt av tanken på forlatelse, å gjøre opp for det de har gjort i sin tidligere eksistens. Noen leter etter en lettvint måte å glemme det hele på; andre har et ublidt møte med begrepet samvittighet, og bruker mesteparten av sin tid på å våndes over hvordan de noensinne skal kunne oppnå tilgivelse.