Hvordan spille Siste linje-agent

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Veldig fint om de som har noe å bidra med bare skriver det rett inn, så redigerer vi etterhvert. (Om merking av sider)


Hva skal du spille?

Denne teksten vil ta utgangspunkt i at du skal spille en faktisk operatør/agent i Siste Linje, ikke en figur som er løst eller delvis tiknyttet slike nettverk.

Forarbeid:

Inngående kjennskap om Siste Linje og tilknyttede artikler. Trenger også mye informasjon om Malderia og det området man skal operere i.

Hva driver de med, egentlig?

'A day in the life of a secret agent' - litt konkret info om typiske oppgaver, metoder og utfordringer?

Rollearbeid

Ofte er motivasjone noe av det viktigste med en slik rolle. Det kan være lurt å velge mellom tre:

  • Penger
  • Patriotisme
  • Kampen mot det Onde

Du kan jo selvfølgelig velge flere og vekte dem mellom hverandre, men erfaring tilsier at streker er lettere å spille dersom den grunnleggende motivasjonen er veldig tydelig. Opptreden og spillvalg vil tidsnok bli diffus og motsigende.

Streker & laiven

Når du spiller Strek på laiv bør du ha en prat med arrangører om deres tanker ved å sette inn en slik rolle og dine behov når du skal gjennomføre det.

Streker på laiv:

Vi kan dessverre kun fortelle om åpne eller avdøde operatører.

Finbro, Strek på Arans hus:
Åpen agent for Siste Linje, da dette fremdeles var en lovlig organisasjon. Ufyselig og blærete fremtoning, brukte laiven på å rekruttere agenter og innhente ulik informasjon. Ingen konkrete plott på laiven, men endte med å spille seg inn i alt som kunne ligne på plott. Arrangørene ga spilleren ekstra penger i den form at han kunne spandere runder på bordet eller lokalet som laiven betalte for. Spilleren fikk også en del bakgrunnsinfo på enkelte roller i løpet av spillet.

Streker på Jaktprat.
Ravnak Skuggedal i egen person var jo tilstede på Jaktprat, og brorparten av tjenerne jobbet indirekte for ham, uten at de alle var klar over hverandre. På den laiven ble Streker brukt til å hente inn og spre informasjon, først og fremst for å øke Skuggedals politiske oversikt.