Hva skjer i Vilkafjord?

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er løst og fast som det prates om i Vilkafjord nå om dagen (Skevet når verdenen er i sitt år 20 e.s, på sommeren). Mye er rykter og overdrevelser, men noen sannhetsfnugg er å finnne.


- Deler av Østhavnen er hjemsøkt. Det går stadig rykter om at enslige figurer flakker rundt der på nattestid. Innimellom kan man høre sorg og sinne om hverandre fra disse tragiske figurene. Men de forsvinner om noen kommer for nærme.

- En ny trend har begynt å bre om seg. Ansiktsmaling har begynt å bli populært. Det som startet som en markering gjort av noen grupper med "gammel fjordinger" (folk som har bodd i Vilkafjord lenge) begynner å bli et allment uttrykk blant fjordinger (Originalt en gammel bardisk skikk brukt som alt fra stridsmaling til magiske riter og fest pynt).

- Svartvognene fortsetter sin herjing i Vilkafjord. Ryktene om svarte vogner uten vimpler som raser gjennom fattigstrøkene i Vilkafjord og snapper med seg uforvarende florerer fortsatt. De fleste som bor i Vilkafjord anser nå dette som fakta og flere har nå selv sett disse vognene i de sene nattestimer.

- Når Malderia nå tar over TNA ansvaret igjen kommer Ridderne av Malrids Sirkel til å være håndheverne deres, og flytte mannsterke inn i Vilkafjord.

- So vanlig er det mye prat rundt Burkampene. Den store diskusjonen nå går i hvem av to som kommer til å bli den nye Burmesteren. Fjordingen Eiraks "Einherjer" har lenge vært en favoritt og gjort det stort i burene, men den nylig ankomne kiltanern Caljè anses som en stigende komet i burene. Eiraks er et berg av en mann, som er kjent for å sloss med bare never mot nesten hvilken som helst utrustning, og vinne. Caljè derimot, ryktes å være en kiltansk adelsmann og er rask, presis og dødelig elegant. Nattskjortene har brukt mye tid og energi for å hundse opp disse to kjemperne og de fleste fjordinger har en mening om hvem som kommer til å bli den neste Burmesteren.

- Prisene på korn, spesielt hvete, har skutt i været igjen. Dette er tredje året på rad og mange mener at dette er fordi malderiske kornbønder har organisert seg og holder tilbake avlingene for å presse prisene i været. Mange er forbannet.

- Burkjemperen Caljè er egentlig en dame.

- Tåka har begynt å trekke lenger og lenger innover havna, fra Innhavet.

- I Rottekvarteret har flere gater kollapset og rester fra en gammel by er funnet.

- Kongen av Malderia jobber som utkaster på skjenkestua Den Svale Purke. Det sies at han kaster deg ut om du spør for nærme, men lur i ham et par øl og han forteller deg gledelig om sin tid som konge.

- Vindenes Hus blir større. Uten at det er observert noen arbeidsfolk, byggmaterialet eller faktisk arbeid, er det mystiske bygget i enden av Tempelgata blitt merkbart større. Det flokker seg også fler mennesker til stedet, og køene strekker seg langt sørover fra huset.

- Det brygger til borgerkrig i Ophrien. Selv om de virker rolige og ufarlige på overflaten, lurer det sterke opprørskrefter i Ophrien. Noe som startet som uenighet om sokkemønster, har nå eskalert landet til nær bristepunktet. Flere personer er arrestert, og de Ophrienske myndighetene benekter at noe skjer. Men landet er helt klart dager fra en blodig borgerkrig.

- Et nytt handelshus fra Kroam har etablert seg i Seilduksalleen. Nøyaktig hva de handler i eller hvem de er vites ikke. Men huset drives utelukkende av kvinner, mens mennene bare er tjenere.

- Raids kompani ble igjen brukt av Rådet i Rottekvarteret. Hva de gjorde der og hvem de var på jakt etter vites ikke, men når et skjold av det kompaniet marsjerer resolutt gjennom gatene, kommer de fleste seg unna.

- Eios Sha–Iin ofte kalt "Den Altheiske Bulldog", ser ut til å forbli i Vilkafjord, selv om Althéa ikke lenger skal ha ansvar for TNA. Hvorvidt Bulldog kommer til å fortsette som Kaptein for TNA styrkene er uvisst, men Fjordinger har klare meninger enten for eller mot. Bulldog er en kontroversiell figur i byen, men mange mener at de trenger en som er så direkte og handlekraftig som Bulldog, selv om det til tider kan gå ut over både innbyggere og arkitektur.

- Prisen på teltduker har gått opp igjen. Byen er rystet.

- Deler av Rådet har igjen forsøkt å lage lover som skal holde mesteparten av veiene i Vilkafjord fri for bebyggelse, varelagring og spontane brettspill. Det har enda ikke lykkes noen å håndheve disse reglene.