Hus Roel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hus Roel (uttales Røl) er Kiltans yngste Hertugdømme.

Insignia

Hus_Roels_Insignia

Chevronelle argente og sable to ganger under en stilisert stridshanske med klinge purpure.

Roel har ikke valgt et motto.

Merknader

  • Hus Roel er ansvarshavende for Kiltans primære landforsvar langs den Kiltanske - Malderiske grensen.
  • Ansvarshavende for Oesteneiss, Kiltans fengsel og malmverk nordvest i landet.
  • Hovedkommando for Roosenritt, familiens egne ridderorden.

For de spesiellt interresserte

Denne delen av dokumentet er ment for dem som trenger bakgrunnstoff til arrangement i Veiskilleverden. Det er ikke ment for de som ønsker å spille en kiltaner på laiv. Bruk det som et oppslagsverk.

Eldre Historie

Løytnant Alexander Roel ble slått Heroisk jamfør Quabal Cirhaana som Ridder av III grad i Oordens Horizont av Cirans tredje konge; Alcate II av Ceelhuyden. Historien indikerer at Roel var sentral i forsvaret av Ceelhuydens skipsverft under Malderias andre kontrainvasjon av landet. Familien steg til administrativ adel når Telly Roel ble gitt Baroniet Andante grunnet Emil Andantes æresløse dementement. Andantes familie døde som adel for aldri å gjenoppstå, og er heller ikke gjengitt i Insignia for Roel0. I dag styres Huset av Radboud Roel, en yrkesoffisèr som forlot sitt virke som soldat og ble høyadelsmann etter ønske fra Kong Wahlraaven.

Yngre Historie

Etter Stjernefallet ble Baron Roel offer for Siste Linjes infiltreringer. Sabotasjen forårsaket hertugdømmet Voorbegens oppløsning, etterlot Baronen uten overordnede, men også uten midler til opprykk. Landet han befant seg i var uten god struktur og hans familie var ufrivillig trukket inn i stridigheter han ikke forsto. Mange liv gikk tapt grunnet Siste Linjes renkespill.[1] Baron Roel sendte personlig æresgaver til de adelsfamilier han har såret i villedelse. I dag tjenestegjør samtlige av hans barn i andre adelsfamilier som Æresbot.

Gitt Hertug Radboud Roels lange erfaring fra Cirans infanteri, og at han har steget gradene blant offiserene trinn for trinn og kjenner hæren godt, ble han gitt tittelen Hertug under forsettet å forsvare Kiltans nordre grense effektivt. Kiltans grensestyrke skal avverge invasjon over land, beskytte handelsstandens markedsplasser langs grensene, kreve toll fra innreisende kremmere, samt gjøre stikkontroller av alle innreisende til Kiltan[2].

Avgjørelsen blir av sentrale elementer i Kiltan ansett som en utenrikspolitisk tabbe. De mener Kiltan trenger en "mykere" mann ved grensen. Kongen er ikke enig og virker fornøyd med hans innsats så langt. Hertugen har fått anledninger for å slukke sin hevntørst over Siste Linje ved et par anledninger.

Fotnoter

  1. ^ Merk at det aldri er kommet noen offisielle innrømmelser om Siste Linjes virksomhet i Kiltan.
  2. ^ Se Greensbeschermers Kiltans