Hjulet

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Et hemmelig forbund grunnlagt i Vilkafjord år 22 e.S. - samtidig som tegnet med samme navn dukket opp.

De er en gruppe som har som har studert den nye magiske sirkelen for å prøve å “dekode” og bruke den. Ved å ha fokus på Hjulet, som står for orden, systemer, osv., har de klart å få til noen større og mindre målbare effekter. (Kalt Systemet). Eksempler er å stå imot mental magi, betvingelse av svake sinn, fantastiske fysiske dåder, svekking av andres magi, osv.

Med Skaperen borte er dette Menneskets Tidsalder. Alver og underjordiske var Skaperens verktøy, og en levning fra den tiden som potensielt er trøblete i den nye. De tre gudene som fortsatt vil tilbes er gammeldagse og stusselig. Vi vil bygge en fremtid med mennesker, for mennesker - i ordnede systemer som gagner alle. At entiteten Sok er til stede i Hjulet er ikke viktig for det organisasjonen arbeider for, og de har ingen tilbedelse av vesenet.

Historie

Grunnleggeren regnes for å være Rakia (nå bare kalt “Mesteren”), en Ophriensk Prelat. (En slags Biskop). I år 2 e.S. var hun en av de som ble utpekt til å sitte i Konklaven For Utredelse av Den Nye Magiske Sirkelens Betydning for Landets Teologi - som regel kalt Konklaven. Etter et års tid med diskusjon tok hun med seg noen lærlinger og reiste ut. Til sist endte hun opp i Vilkafjord, der hun kom i kontakt med en gruppe som het Bautaen, og som også studerte den nye magiske sirkelen. Mer om både Konklaven og Bautaen senere.

I Vilkafjord opprettet Rakia og hennes lærlinger en Ophriensk kirke i Tempelgata. Det var her, i etasjen over kapellet, at Rakias store gjennombrudd kom. Hun brukte mer og mer tid på meditasjon over den nye sirkelen, og var alene i dette arbeidet da Hjulet dukket opp. Iskandar, Akil Zada og Galerius den Yngre fikk plutselig alle en mental beskjed fra Rakia - de måtte komme til tempelet umiddelbart, og avslutte arbeidet.

Da de ankom lå Rakia bevisstløs - da de flyttet henne så de et rykende Hjul i gulvet der hun hadde kollapset, på en av de blanke feltene i Sirkelen. Mesteren har ennå ikke kommet til seg selv, men er katatonisk - med øynene åpne. Instinktivt forsto de hva de skulle gjøre - de la henne på det rykende feltet og hvisket ut resten av sirkelen på gulvet - og malte en ny i taket. En bevegelig spiral, som stadig holdes i gang av keshish maskineri, gjør at spiralen alltid spinner der Mesteren i evighet studerer den.

At Hjulet hadde gitt Mesteren Opplysning var det ingen tvil om. Men at det å studere hele spiralen på en gang var risikabelt var like tydelig. Dermed bestemte man seg for at det videre arbeidet skulle ha Hjulet i fokus - og de tre som grunnla organisasjonen kalte den det samme.

Noen få medlemmer er kommet til siden da. Målet til gruppen er å fortsette å studere sirkelen, komme til bunns i hvordan den fungerer, og jobbe for menneskets uavhengighet fra ytre krefter og en fremtid bygd av mennesket, for mennesket.

Under Andre Akt mislyktes Hjulet i å få satt Soks ønskede tegn inn i Sirkelen, og den ble fullendt på et annet vis. Organisasjonen har blitt langt mindre synlig etter dette. Enkelte i den indre kjerne har forsvunnet, andre døde i Malev Len. Akil Zada, den åndelige lederen, har returnert til sitt virke som Prelat i Vilkafjord og er mest opptatt av sine eksperimenter og kontemplasjon.

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Om Sok

I følge Hjulet selv anerkjenner de Soks tilstedeværelse i Hjulet men tilber ham ikke. Om noe er han på linje med Mester Rakia og Mester Akil Zada som begge har oppnådd komplett forståelse for Hjulet. Slik de ser det brukes de bare Hjulet til å låse opp menneskets egentlige potensiale med viljen sin. Det er ikke helt riktig.

Sok har gitt krefter til de som har kommet langt nok i å sette ting i et rasjonelt system og å disiplinere seg selv. At Hjulet ikke tilber ham organisert passer Sok bra, siden han har lyst til å utradere alt overnaturlig, og til sist seg selv. Mao trenger han “tjenere” som også vil være villig til å ødelegge ham selv.