Hjelp:Søking

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Innføring

Til venstre på skjermen skal det være et lite tekstfelt merket søk, fulgt av knappene og Søk. Skriv inn det du leter etter i tekstfeltet. Deretter kan du enten klikke på eller Søk, eller taste Enter på tastaturet, (som tilsvarer å klikke på ).

Forskjellen på Gå og Søk

Forskjellen mellom , (det samme som Enter), og Søk, er at først ser etter en artikkel med den angitte teksten som tittel. Hvis artikkelen finnes, blir du tatt direkte til denne.

Dersom ikke kan finne en artikkel som passer med det du søkte på, utfører den automatisk et Søk, som er et fulltekstsøk etter de oppgitte ordene. Dessuten får du muligheten til å opprette en artikkel med det du søkte på som tittel.

Viktige søketips:

  • Når VeiskilleWiki Søk er utilgjengelig på grunn av manglende kapasitet, vil fortsatt kunne brukes for å slå opp sidetitler.
  • Ikke søk for bare ord i hermetegn. Prøv å søke uten hermetegn først. Hvis ikke det holder, sett så mange ord som mulig utenfor hermetegnene, eller legg til flere ord for å gjøre søket smalere.
  • Mens i enkelte tilfeller skiller mellom store og små bokstaver, skiller Søk aldri mellom store og små bokstaver.
  • Søk behandles som en sekundær funksjon i MediaWiki-programvaren og kan være upålitelig eller til og med fullstendig utilgjengelig av ytelsesgrunner. Hvis du ikke kan finne noe du forventer å finne, prøv en ekstern søkemotor.