Hjelp:Hvordan opprette en side

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Her finner du en forklaring på hvordan du kan starte en ny VeiskilleWiki-artikkel. Du burde også lese siden om hvordan man redigerer en side hvis du vil lære mer om å skrive artikler i en Wiki.

Hvordan lage en ny artikkel

  1. Når du leser artiklene i Wikien så vil du se at noen av «lenkene» er røde. Dette er lenker til artikler som ikke er skrevet ennå. Klikk på en slik rød lenke, så vil du komme til en side med en tom tekstboks. Skriv inn det du vet om det aktuelle temaet, og klikk på "Lagre siden"-knappen under teksredigeringsboksen når du er ferdig.
    (Anbefaling: Bruk "Forhåndsvisning"-knappen hvis du vil se hvordan siden kommer til se ut, før du lagrer artikkelen din, og gi også en kort beskrivelse av hva du har gjort, f.eks "NY".)
  2. Hvis du søker etter en artikkel som ikke finnes, så kommer du til en side med bl.a. denne beskjeden: "Dersom du ønsker å opprette artikkelen kan du klikke på denne linken." Her kan du klikke på denne linken, og framgangsmåten blir ellers som beskrevet over.

Før du begynner å redigere en ny artikkel så bør du søke etter om denne artikkelen (kanskje med et litt annet navn) allerede finnes. Wikien ignorerer om første bokstav er stor eller liten, men merker forskjell på bruk av store og små bokstaver etter første bokstav. Alveskogen fører altså til en annen link enn AlveSkogen.

Hvordan lage en lenke fra én artikkel til en annen

Mens du skriver på artikkelen din (eller endrer på en annen), og bruker ord (eller navn, eller en sammensetning av flere ord eller navn) som kanskje burde lenkes til en annen artikkel (eller som du syns det burdes skrives en ny artikkel om), så omfanger du ordet/ordene med en dobbel hakeparantes ( [[slik]]). Når du lagrer artikkelen så vil dette automatisk lenkes til den allerede eksisterende artikkelen, eller det vil bli til en rød lenke (som beskrevet over) hvis denne artkkelen ikke finnes. Husk at røde lenker kan være en pådriver til å få deg selv og andre til å skrive enda flere artikler.

Beskyttede sider

Det er mulig å beskytte sider fra å bli redigert av hvem som helst. Ta kontakt med Kristian dersom dette ønskes.