Hjelp:Hvordan flytte en side

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvis du oppdager at du er har laget en side med en uheldig tittel, (f.eks. feilstavet), kan du gi den et nytt navn ved å flytte siden til en ny tittel.

Finn siden du vil flytte og klikk på fanen som heter "Flytt". Da blir du spurt om en ny tittel, og du får også mulighet for å flytte den tilhørende diskusjonssiden. (Med mindre du er sikker på hva du gjør er det best å velge å få diskusjonssiden flyttet med). Klikk på knappen "Flytt", og siden blir flyttet til den nye tittelen. Den gamle tittelen blir automatisk gjort om til en omdirigeringsside, slik at alle gamle lenker til siden blir omdirigeret til den nye siden.

Noter

Det som er bra med "Flytt"-funksjonen er at den også flytter hele redigeringshistorien, slik at det ser ut som om siden alltid har vært plassert under det nye navnet. Derfor er metoden å foretrekke fremfor å klippe teksten ut av den gamle siden og sette den inn i den nye. Gamle revisjoner og noter er vanskelige å holde styr på hvis man gjør det på den måten. (Men noen ganger er det nødvendig, for eksempel hvis du deler en svært stor artikkel i mindre mer overkommelige biter. Hvis du gjør det, så legg igjen noen kommentarer om at du har gjort det, for eksempel på diskusjonssiden.)

Hvis den nye tittelen allerede finnes og det ikke bare er en omdirigeringsside uten historie, så vil du få en beskjed om at du ikke kan flytte siden. Da er du nødt til manuelt å sammenflette de to artiklene. Dersom det ikke er noe reelt innhold på den nye siden, kan du be om å få siden slettet for å ordne plass til den siden du vil flytte.

Doble omdirigeringer

Doble omdirigeringer fungerer ikke i Wikipedia. Man vil ikke omdirigeres mer enn én gang. (Side 1 omdirigeren til side 2, hvis side 2 så omdirigerer til side 3, vil man stanse opp på side 2.) Man må så manuelt klikke seg videre til rett side. Dette kan være noe forvirrende, men årsaken til at dette ikke fungerer er at man ellers risikerer uendelige løkker av omdirigeringer.

Den som flytter en side har ansvar for å rydde opp i omdirigeringer, slik at de peker til den nye plasseringen. Dette gjøres ved å bruke funksjonen "Lenker hit" under "Verktøy". På siden som da kommer opp er omdirigeringssider angitt, og man kan ganske enkelt klikke seg dit og korrigere dem. Når man går til en omdirigeringsside fra en "Lenker hit"-side, blir man ikke videresendt, og man kan redigere omdirigeringen som en vanlig side.

Se også