Haruki Yamato

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Haruki Yamato
Navn Vinciandrake Haruki Yamato
Født 10 f.S
Nasjonalitet Andhra Kesh
Yrke Stenkaster/Katapult ingeniør.
Spilt på Vertshuset Grøden
Spiller Martin Moen

Bakgrunn

År 14 e.S - Han blir ferdig med sin design for “Stenkaster”. En stenkaster som bruker spensten til tau for å slå en arm forover som så skyter ett stenprosjektil.

År 15 e.S - Han designer sitt første krypteringsapparat ved navn Kryptix, for å hemmeligholde informasjon (mål og notater) rundt sine oppfinnelser.

År 16 e.S - Han er utdannet til sitt yrke,og mottar tittelen Viniciandrake. Hans spissfinesse er kampmaskineri (stenkastere). Spesialitet er tre-arbeid. Samt at han brenner for kryptering/chiffere kunsten, og i den anledning er han også en tilhenger av brettspill.

År 17 e.S - Han stiller en av sine flyveantreninger til disposisjon under sommerfesten. Det viser seg å være en total fiasko. Han hadde laget vinger av tre og skinn, en kunstruksjon som gjorde at man skulle kunne seile av gårde, men den var for tung.

År 19 e.S - Hakuri bestemmer seg for å utvide sine horisonter med å forlate Andhra Parvat, og Andra Kesh, for å søke lykken andre steder med noen av sine oppfinnelser. Det betales store penger for hans kunnskaper andre steder, der behovet for stenkastere er mere akutt. Hans mål er å sammle opp en god slump rikdom, for så å returnere til Andhra Parvat.

År 20 e.S - Han dukker opp ved Vertshuset Grøden for å selge sin Kryptix til en rik handelsmann.

På Laiv: Vertshuset Grøden

Han selger sin Kryptix til Ravn Tvehogg som handler på veine av Fru Pietronella Hofwegen fra Uder-Hopfen. Der han blir lovet 1000 verk per Kryptix han lager, og bestillinger lyder på 14 par. Det tegnes en kontrakt der Vertshuseieren til Vertshuset Grøden, en Berlocsk handelsmann, signerer som vitne og tar på seg oppdraget om å få Haruki Yamato eskortert over grensen til Uder-Hopfen. Det gjøres også en avtale der Hakuri Yamato skal returnere til Vertshuset Grøden for å lage en Kryptix for vertshuseieren også. Hakuri Yamato blir også kjent med Adin Travaris under sitt opphold på vertshuset, der han avtaler å besøke han i Vilkafjord neste gang han passerer.

Kvelden etter at avtalen er gjort, sniker Hakuri Yamato seg av gårde fra vertshuset for å møte handelsmannens kontakter som skal hjelpe han over grensa, han er annspent og usikker for i det han forlater kommer tåken flytende tykt fra dalbunden.

Hva som skjer videre i hans historie får fremtiden vise.