Hølet

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Introduksjon

Langt utenfor allfarvei for folk flest, ligger vertshuset Vannhullet, eller "Hølet" som det ble omdøpt allerede av de første tørste og slitne soldatene som stakk nesa inn gjennom den markspiste døra. Det ikke et spesielt innbydende sted, noe som er grunnen til at de fleste offiserer rir rett forbi. Men det er strategisk plassert i tidligere Lothbardien, i den grad noe der kan sies å være strategisk plassert: en dagsmarsj mellom Vilkafjord og to dugelig store malderiske leirer.

Før var stedet hvor Hølet ligger bare en rønne som soldater pleide å bruke som tak over hodet på veien. For et par år siden dimmet to damer som bestemte seg for å fikse opp stedet og åpne vertshus der. Det er fortsatt en rønne, men nå er den tett. Ølet er billig, personalet rart men avslappet, og soldatene får stort sett gjøre som de vil. Til mange unge menns fortvilelse er Hølet dessverre IKKE et horehus.

De som kommer hit er utelukkende soldater (hvem andre gidder å bevege seg her ute i ødemarka?), og de er vanligvis enten på vei til Vilkafjord, eller har for kort perm til å dra så langt.

Se også