Gwenya

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Gwenya er gamla i peiskroken på vertshuset.

Gwenya bodde før riften en halv dags marsj nord for Malderon hovedstaden i Malderia sammen med sin mann. Hun var områdets "kloke kone", en tradisjon som har gått i arv fra mor til datter i uminnelige tider. Til Gwenyas store sorg har hun ingen datter å lære opp.

Etter riften hadde ikke gården flyttet nevneverdig på seg, men Alveskogen og Tåka lå faretruende nær. Gwenyas mann Aikaron var også forsvunnet, noe som ikke satte så veldig dype sår. Gwenya bestemte seg da for å utforske den nye verdenen, nå som hun ikke hadde noe som holdt henne hjemme. Da hun kom tilbake fra sine vandringer, fant hun at gården var ekspropiert, og Gwenya fikk tilbud om en husmannsplass i Chavra. Dette ble mottat med takk.

I år 10 ER skjedde det som førte til at Gwenya nå er fast inventar på vertshuset. En av regionens mer forfyllede tømmerhuggere presterte å felle trær bak huset til gamlemor. Og treet, som var gammelt og stort, knuste huset og alt innbo. Dette var sent på høsten og Gwenya hadde intet valg enn å flytte inn på versthuset. Tømmerhuggeren har ingen sett noe til senere. Det viste seg at det var hensiktsmessig både for vertshuset og Gwenya at hun ble boenede der. Vertshuset hadde nå noen som kunne kurere forkjølelser, forbinde sår og sette bein, og Gwenya hadde selskap på sine gamle dager.

Gwenya setter stor pris på Aran, hans tre døtre og Fernia. Hun liker også å se de unge more seg, men samtidig er hun moralens vokter på stedet. Hun er også en glødende patriot.

Familie, venner, bekjente

Gwenyas mann, Aikaron forsvant under riften. Bortsett fra det har hun ingen kjent familie, men hennes gode venninde fra ungdomstiden, Miranda (Ulymarer) vandrer fremdeles og var innom Arans hus i år 14 ER. Ellers er hun en kjent skikkelse i området rundt vertshuset

Spiller og opptredener

Spilt av GuriArans Hus tre ganger