Gull i hvert fjell

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 22 etter Stjernefallet
Gull i hvert fjell
Tittel Gull i hvert fjell
Dato 24.-27. juli 2014
Sted Vekvessætra i Oppdal
Inlaiv dato Sommer år 22 e.S
Inlaiv sted Kastarundt
Antall deltakere 58
Arrangører Midtskille (Sverre, Tore, Trude, Helge, Rigmor og Ole)
Konsept Tre klaner i Kastarundt møtes for å diskutere en urovekkende nyhet.

Mål

Laiven tok sikte på flere forskjellige typer plott, både politiske, okkulte, problemløsning, spionplott og andre. Den var også den første Veiskillelaiven som ble arrangert i Trøndelag, og gjorde forsøk på å appellere til spillere som har vært i Veiskille før, og til deltakgere som er vant med den trønderske laivtradisjonen, som ofte er mer plottbasert.

Et annet mål var å etablere Kastarundts rolle i verden, både politisk og metafysisk.

Vaskeseddel

Se laivens nettside.

Hva ble oppnådd?

Det følgende er de viktigste kardinalpunktene fra laiven.

Borgerkrig i Kastarundt

Hovedartikkel: Opprøret mot Ion

Klan Hauk la fram for klan Steinbukk og klan Storelv at kong Ion egentlig var en malderisk banditt og ikke hadde legitimitet til å være storhøvding. De tre klanene ble enige om å starte et opprør, da alle i forskjellig grad var lei av de upopulære reformene kongen hadde innført.

Gull!

En gruppe med opportunister fra Vilkafjord fant gull nok til å gjøre dem rike! Ryktet om funnet sprer seg raskt. Borgerkrig og gullrush er en eklektisk blanding som aldri kan slå feil. Ikke sant?

Klan Bever

Det ble gjort forsøk på å gjenreise klan Bever, som ble utryddet under Svartåsmassakren. Imidlertid var Kuaya, Kulili og Kammani, som i hovedsak utgjorde resten av klanen, lite interesserte i å legge ned det ambulerende vertshuset sitt for å slå seg ned, så det hele kokte bort. Imidlertid ble det avtalt at de fra klan Storelv som hadde vært med på massakren, skulle stå i fremste rekke når klan Skog skulle angripes.

Visdommens Eple

Kong Ulymans magiske eple, Visdommens Eple, ble funnet på området, og kongen selv dukket såvidt opp og ga noen råd om at fjellfolket burde finne sin plass i verden og at visdommen måtte deles. Sjamanene tok med seg eplet for å ta vare på det, til tross for at representanter fra Ulymar la frem sterke krav til eierskap. Eplets nåværende posisjon er ukjent for almennheten.

Da budet om eplet nådde kong Ciaran av Ulymar valgte han å høylydt hedre de gjenlevende medlemmene av klan Bever for sin innsats i å ta vare på eplet alle disse årene. Bever ble utropt til vennskapsklan, og alle tidligere Bevere spesielt velkomne i riket. Det at de teller flere Sebk-tilbedere blant sine medlemmer gjør det hele litt mer pikant, men det er ikke akkurat allment kjent.

Hva ble spilt?

Følgende klaner, grupperinger og roller var i spill på denne laiven.

Klaner og grupperinger

Roller