Glefset

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Vertshus i Vilkafjord. På folkemunna kjent som "Toer'n".

Åpnet på vårparten 23 e.S. av Slorva Slaggmyr, Glyrin Muggbo og Heshan Steinbru. Sistnevnte driver det, de to før nevnte eier til sammen over halvparten. Glefset er en avlegger av Hølet, og har samme profil: billig øl fra bøtte, god husmannskost, Malderiske verdier og ellers under middels standard. Først og fremst et sted for Malderiske soldater/eks-soldater, dernest for andre Malderere og TNA-soldater på perm. En del andre folk stikker også nesa innom, men for de som ikke forholder seg til husreglene blir det gjerne med ett besøk. De som ikke setter pris på krameaktig Malderiskhet trives heller ikke. Som typisk er for denne typen utesteder er det langt mer Malderisk enn noe man finner i selve Malderia.

Til å være et tilsynelatende uavhengig vertshus gikk etableringen overraskende greit. Gitt hvordan forretninger fungerer i byen garanterer nesten dette hestehandel av et eller annet slag med noen tilknyttet Rådet.

Husreglene er enkle, og malt på et lett synlig skilt bak baren:
- Ikkeno griseviser, nakenhet eller snuskeprat. (SÆLI TOER'N-VITSER DERE VET HVA JEG MENER DRIT I DET)
- Ikkeno blasfemi mot Malderia.
- ITJ prøv å drep kokken!!
- Ingen demontilbedelse i lokalet
- Ikkeno slåssing med våpen

Stort sett blir man kastet ut for brudd på reglene, men de som virkelig vil inn igjen kan som regel komme unna med en "Bot". (Ofte runder). Regelen om kokken er overraskende nødvendig, siden ryktene har det til at hans forrige sjef - en Kroamittisk Maestra - har satt enn betydelig sum på hodet hans.

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Selv om Glefset tilsynelatende er en uavhengig bastion av Malderisk kultur i Vilkafjord må de selvfølgelig forholde seg til Rådet som alle andre. Via De Døde Roser har de hestehandlet seg til en deal som gjør at de kan drive uten overhengende fare for å bli brent ned jevnlig. Til gjengjeld deler de informasjon med Rosene, sender sine gjester til Rose-etablissementer når de vil noe litt mer spesielt, og betaler selvfølgelig for retten til å drive.

Parallellt med driften er det hemmelige møter og konspirering i massevis både i hjørnene og på bakrommet av Toer'n. Stedet er et bol for Siste Linje og Vekterkorpsets Speiderkompani, og følgelig også andre spionorganisasjoner, kriminelle, og diverse. Dette forklarer hvorfor man en sjelden gang kan se overraskende pent kledte individer innimellom det rufsete klientellet.


Se også