Gamlemor Koehmans

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Gamlemor Koehmans
Navn Gamlemor Koehmans
Født 46 f.S
Nasjonalitet Uder-Hopfen
Yrke Tjener
Spilt på A day in the court of...
Spiller Maja Enes

Gamlemor Koehmans er overhodet for tjenerskapet på jakthytta til Baronesse Schrool. Hun er kjent for å være arbeidssom og flink, og hun styrer sine tjenere med en kraftig disiplin. Gamlemor har 7 barn - den eldste og den yngste er døtre, og de mellomste fem er sønner. Døtrene og de to sønnene som lever enda, jobber sammen med sine familier under Gamlemor på jakthytta til Schrool. De to yngste sønnene døde under frigjøringskrigen i Uder-Hopfen. Mannen hennes døde for mange år siden. Familien er godt kjent og velrespektert av de omliggende landsbyene.

Utenom pølsemaking, som hun setter sin store stolthet i, har hun også en finger med i spillet på alt gårdsarbeidet. Fordi hun er så gammel, har hun vært borti alt, og hun vet alt. Hvertfall det hun anser som nyttig nok til å vite. Dette inkluderer blant annet dyresykdommer, planters nytteverdi, og hvordan oppføre seg korrekt (hvertfall korrekt i øynene til Deban og bondestanden). Hun synes adelen bedriver mye fjollerier, og er ikke interessert i sånt. Hennes forholdet til krig, for eksempel, er at gode arbeidsfolk forsvinner fra viktig arbeid på gården og risikerer å dø uten grunn ettersom krig er fånyttes. Dette vet hun godt, for om krig hadde virket hadde det ikke vært så nødvendig med så mange av dem. Til tross for at hun generelt synes adelsfolk er underdanige mennesker, er hun glad i, og svært trofast mot sin hersker, Baronesse van Schrool. Gamlemor Koehmans har også huset Hertug Wilbert van Uder og Brorskapet under frigjøringskrigen, og synes generlt at Hertugen virker som en bra mann som ikke er like tåpelig som resten av adelen.

Gamlemor Koehmans er en ihugga Debantilbeder. Hun henviser stort sett til han når det gjelder de viktigere spørsmål i livene. Hun har ingen tro på dette Stjernefallet. Hun vet selvfølgelig at mange mener noe har skjedd, men så langt hun kan se, så laga de pølser, sådde korn og fostret budsskap både før og etter dette Stjernefallet liksom skulle skjedd. Det at jorda er blitt mer fruktbar, mener Gamlemor Koehmans er resultatet av en kombinasjon av at de tross alt har vært flinke med jorda, og at Deban har belønnet dem for trofast tilbedelse. Det eneste som var dumt var at prestene forsvant, og hun nå må ta over rollen for med å forkynne om Deban til de fleste omliggende landsbyene.

Gamlemor Koehmans har allerede levd lengre enn de aller fleste i bondestanden. Derfor kaller alle henne Gamlemor, og det er kun få som vet hva hennes egentlige fornavn er. Ikke ser Gamlemor Koehmans ut til å bli spesielt eldre heller. Hun har dårlig syn, og hun har litt vondt i ryggen, og går med stokk om hun skal gå lange turer. Bortsett fra det er hun frisk, og hun har aldri vært syk siden Stjernefallet. Noen hvisker at Gamlemor Koehmans ikke kan dø. Gamlemor Koehmans mener selv at hun ikke kan legge fra seg arbeidet, og derfor har Deban valgt å la henne få lov til å fortsette arbeidet så lenge hun ønsker.