Galerius den Yngre

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Galerius den Yngre
Navn Lucian Galerius
Alias Galerius den Yngre
Født 16 f.S.
Nasjonalitet Fjording
Yrke Parfymør, Prest av Sok
Død 23 e.S.
Dødssted Malev Len, Starvald
Spilt på Andre Akt
Spiller Jørn

Presentasjon

Innenfor et år etter Stjernefallet hadde Lucian arvet hele forretningsimperiet til sine foreldre. I løpet av de neste fem årene hadde han mistet mesteparten. Et firma basert på magi og kløkt raste fort i en verden uten magi, og drevet av en sekstenåring. Flere av hans foreldres rådgivere brukte anledningen til å tjene rått, og avansere sin egen posisjon. Han lærte dog av sine feil og klarte å berge litt.

Per 23 e.S. er Galerius den Yngre kjent som en kompetent produsent av parfyme, kosmetikk og såpe - et fall fra den gang hans far var en av byens fremste. Han har fortsatt i samme tralt år etter år for å holde butikken flytende - det hjelper antagelig at han i likhet med sin far er medlem av Bautaen. Knapt noen husker at han for nesten tjue år siden skrev en ambisiøs pamflett og sendte til noen av verdens største læringsinstitusjoner.

Andre Akt

Galerius kom til Malev Len i Starvald sammen med Hjulet. De var invitert dit for å forsøke å løse opp i Starvalds problemer i Midtsommerritet. Som den kanskje mest idealistiske i organisasjonen gikk Galerius inn med bram og brask, men fikk seg en solid smell. Han forsøkte å motvirke Sebk i ritet ved å be en liten bønn til Osiri og ta med en bit jord fra det stedet i lenet der hennes nærvær var sterkest. Da kom i stedet Sebk personlig og rev vekk en av hans mest sentrale livsløgner. Galerius gikk inn i skogen og kalte på Gartneren - den av Hjulets medlemmer som ikke er menneskelig - og ba om å prate med Sok. Han hadde skjønt hvorfor det var viktig at Hjulet trodde de ikke fikk krefter av ham, men selv kunne han ikke lenger leve på den måten. I stedet ble han (håper han selv) Soks siste prest.

Da Sebk lå an til å vinne ble Galerius fanget opp i en hvirvelvind av sin egen religiøse galimatias. Med hjelp fra Vestavinden og Sok utviklet han et rituale som ville binde livet hans sammen med en av Heksene som var til stede ved lenet og avslutte begges liv. Dette skjedde på en liten flekk jord han tidligere hadde fått av lensherren og -fruen, og der det nå ikke vokser en eneste levende ting.

Familie, venner og bekjente

Galerius den Eldre - Hans far
Lyta Galerius - Hans mor