Evar

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Evar
Navn Evar
Spilt på Camarheim (2009)
Spiller Martin Bull-Gundersen

Evar er en frykelig omtåket mann som har reist mye rundt i verden. Tåkeflommen tok med seg det aller meste av tankene og vettet hans, så i alle fall på overflaten virker han nokså treig og lettlurt. Evar har en tendens til å rote seg bort i underlige prosjekter og planer som sjelden ender godt, men på mystisk vis kommer han likevel alltid fra det med helsa i behold. Han har blant annet vært på gullgraverferd i Kastarundt, han fant ikke noe gull, men overlevde og var fornøyd med det. Dersom Evar har en plan, så følger han den, dersom han ikke har noen plan, så bruker han en god tid til å finne noe han synes høres lurt ut. De fleste andre vil nok si at det ikke er så lurt. Evar er alltid nesten blakk, men bare nesten. Han har en egen evne til alltid å greie å finne noen ekstra mynter dersom han skulle trenge dette, han har en tilsvarende evne til ikke å finne penger dersom han ikke skulle trenge dette. Hvordan han finansierer sine reiser og prosjekter er en gåte Evar ikke kan svare på, men det ordner seg alltid på et vis og derfor bekymrer ikke Evar seg særlig over dette.

Biografi

Evar husker svært lite fra før Stjernefallet, men han har en viss ide om at han havnet i tåka som et resultat av en krangel med en bror eller god venn over en skatt. Det har også blitt sagt at det var smålighetens demon som narret ham inn i tåka.

Evar husker at han vandret rundt i tåka, og han er sikker på at han var der svært lenge. Hvor lenge aner han ikke ettersom tidsperspektivet hans var en av de tingene som ble igjen i tåka. Evar har en anelse om at han før han rota seg bort i tåka nok var en kunnskapsrik person som visste mye om mangt. Akkurat hva aner han ikke, men han kjenner i alle fall til de gamle tegnene når han ser dem. Hvor han opprinnelig kom fra har han ikke filla peiling på.

Etter stjernefallet har Evar gjort mye og mangt. Han har blant annet gravd etter gull i Kastarundt sammen med en viss Ulstein. Sistnevnte og muldyret døde i et stup, mens Evar kom fra det med livet i behold og uten gull. Evar har også vært i Malderia der han kjøpte andeler i et firma, en investering han ikke fikk noe igjen for i det hele tatt.

I år 17. e.s. vant Evar en tjeneste i den ulymarske hær og var soldat der noen måneder. Han gravde mye grøfter før han og skjoldet hans under ledelse av Skjoldfører Orvar Evaldsønn ble sendt på jakt etter et tåkeskrømt i Sargos mark. Jakten gikk veldig dårlig ettersom Orvar ble galere og galere og til slutt deserterte Evar sammen med Ulstein Eigilsønn og dro på tjuvperm til Camarheim. Der ble de innhentet av andreskjolden Heike Taraldsønn som ga dem en 48 timers permisjon og overtalte dem om å bli med tilbake. Evar ble imidlertidoverført til Damon Sha-Kans kommando og blir siden dimmitert i ArChaz.