Eoban Skarstein

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Eoban Skarstein
Navn Eoban Skarstein
Født år 16 før stjernefallet
Nasjonalitet Kroamitt
Yrke Tidligere medlem av Monarkas livgarde
Spilt på Siste lodd på vekta
Spiller André Szajnfeld

Eoban ble som ung mann i Løgnens Rike en av fyrst Karinov sine tåkeriddere og etter stjernefallet et medlem av Monarkas livgarde hvor han blant annet voktet Nerissa Oktavia Thessante og hadde flere turer ved tåkeveggen, før han ble utvist fra livgarden som de fleste andre mannlige medlemmer.

Eoban er Troende Salamankaer og under en av Delana Herzfield sine prekener i Kroam by så han at hun var veien og lyset å følge for å få Sebk avdemonifisert og akseptert som noe mer enn demon og løgnenes herre.

Under den samme prekenen møtte han sin kone; Eluvia Skarstein, en Malderisk veteran fra tåkeveggen som var på vei hjem. Eluvia bestemte seg for å bli etter å ha møtt Eoban, og drev frem til hendelsene på laiven siste lodd på vekta en vellykket tekstilforetning i Kroam by. Da Eoban ble kastet ut av livgarden, gikk han over til å hjelpe sin kjære med å drive butikken. Som den gode og tradisjonelle Kroamittiske mannen han er forsøker han stadig, men med sterkt varierende hell å "oppdra" sin kjære Eluvia til den oppførsel og det ansvar som sømmer seg for en kvinne.

Spesielle kjennetegn

En rekke stygge arr på halsen, Skjoldtatoveringen til livgarden på høyre hånd.

Siste lodd på vekta

Som en del av gruppen rundt Delana Herzfield var Eoban en av vertskapet under hendelsene som utspant seg på laiven siste lodd på vekta. Han hadde i utgansgspunktet ingen lodd med i spillet, men valgte av mer eller mindre fornuftige grunner å stille som forkjempe for en av deltagerne i spillet. I to prøver deltok han og den siste kostet ham nær livet da skrømtene rev over strupen på ham. Hvem som helbredet ham vet han ikke selv, da han var bevistløs, men siden han i det hele tatt overlevde har han mistanke til at det var en av de mange heksene på stedet.

Da det endelige ritualet var utført og Nerissa Oktavia Thessante stod frem som den nye Monarka knelte også Eoban for henne, men hverken han eller Eluvia var veldig fornøyd med vendingene ritualet og samlingen generellt hadde tatt. Få dager etter samlingen på jakthytta solgte Eluvia butikken og paret forlot Kroam med retning Malderia.