Engel Corskin Ceelhuyden

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Engel Corskin Ceelhuyden
Engel.jpg
Navn Engel Corskin av Ceelhuyden
Født 16 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Kiltaner, med bånd til Uder-Hopfen
Titler Medlem av Ochtendzwaard
Spilt på Arans hus (2003)

Camarheim (2009) A day in the court of

Spiller Asbjørn

Bakgrunn

Debans trofaste i Kiltan har et rykte for pasifisme og fredsælhet, særlig spredd gjennom de omreisende og misjonerende prestene som reiser rundt i verden. Men ikke alle debantro kiltanere vender det andre kinnet til, og stadig flere unge menn har gjort opprør mot kirkens forbud mot vold. Engel er en av dem.

Som yngste sønn av en adelsmann uten spesielt mye land og rikdom arvet Engel ikke særlig mye mer enn et navn og et sverd, og brukte begge i tjeneste for adelshuset Ceelhuyden. Han var en middels ivrig kirkegjenger inntil han selv hadde en sterk personlig religiøs opplevelse. Etter det så han det som sitt livs mål å trekke sverd for Lyset, og kjempe mot Debans menneskelige og umenneskelige fiender.

Jakt og konspirasjon

Han har reist rundt i verden i mange år og livnært seg som dusørjeger og med andre strøjobber, men fokuset har alltid vært på mørkets tjenere. Da han var en periode ved Tåkefronten møtte han Løytnant Vesterberg, og innledet et langvarig vennskap og samarbeid med ham.

I løpet av årene 12 til 15 e.S avdekket de to sammen med Katalina en internasjonal konspirasjon med forgreininger til bl.a både Kiltan, Malderia og Zantropia. Konspiratørene var ute etter både økonomisk, politisk og magisk makt, og kjernen i organisasjonen var svorne til Eberyoks tjeneste. I år 15 informerte Vesterberg Malrids Sirkel om gruppens planer om å rane Malderias lager av beslaglagte magiske gjenstander, og satte dermed både Sirkelen og Siste Linje på sporet av dem. Etter dette har konspiratørene i stor grad gått under jorden.

Støtte og rekruttering

Fra år 15 til 17 har gruppa blitt større. Flere kiltanere som deler Engels syn på Deban og kirka har sluttet seg til, og også Debantro fra andre land har dukket opp. Gruppa har tatt navnet Ochtendzwaard, etter en gammel ciransk ridderorden som alltid stod først i kampen mot Mørket.

Ikke navngitte personer i Hus Ceelhuyden støtter den unge organisasjonen, og Grev Krino av Aaldenberg har gitt dem en base i Innhavsområdet. Også Malrids Sirkel har gjennom dusør til Vesterberg bidratt økonomisk til å gjøre arbeidet enklere. Man er ikke lenger avhengig av å ta dusørjobber for å overleve.

Familie, venner og bekjente

Engel reiser mye sammen med Vesterberg og Katalina. Han samarbeider også med Garm Bergtatt, og har tilbudt sine og Ochtendzwaards tjenester til Sancia Viera.